Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Splnomocnenec vlády Janckulík mení rozhodnutie: Za žilinského predsedu kandidovať nebude

Igor Janckulík
Igor Janckulík (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

ŽILINA – Splnomocnenec vlády pre rýchlostné cesty Igor Janckulík dnes pri Vodnom diele Žilina oznámil, že nebude kandidovať za predsedu Žilinského samosprávneho kraja.

„Moje rozhodnutie sa nerodilo ľahko, aj preto som toľko s vyhlásením otáľal a mrzí ma, ak som niekoho sklamal. V tomto momente by moja kandidatúra len napomohla tomu, aby sa hlasy voličov roztrieštili. Po 12 rokoch by sme sa tak zmeny určite nedočkali. Ako nezávislý sa však budem uchádzať o mandát poslanca Žilinského samosprávneho kraja. A ak mi voliči opäť dajú dôveru, tak spolu s nezávislými kandidátmi z každého regiónu vytvoríme nový klub nezávislých poslancov Za lepší Žilinský kraj. Aj kvalitnou spoluprácou poslancov z každého regiónu sa totiž dajú efektívne riešiť problémy, ktoré trápia občanov z akejkoľvek časti kraja,“ povedal Igor Janckulík.

Janckulík svoje rozhodnutie nekandidovať za predsedu Žilinského samosprávneho kraja zdôvodňuje aj tým, že nechce byť súčasťou špinavých ohováraní, výmyslov a klamstiev. „Aby som to vysvetlil. V poslednej dobe som mal mnoho dôvodov, aby som sa uchádzal o post predsedu VÚC. Uvediem jeden príklad, ktorý si myslím, že hovorí za všetky. Ako poslanec VÚC som riešil prípad priamo vo svojom volebnom obvode. Po tom, čo som sa dlhšie domáhal informácií a vysvetlení o problémoch s dostavbou druhého nadzemného podlažia Oravskej polikliniky, som dostal od firmy, ktorá je zhotoviteľom, generálny zákaz vstupu na stavbu. Prečo som dostal tento zákaz? Z jednoduchého dôvodu. Asi som niekomu stúpil na otlak. Smutné je, že vedenie VÚC to bez námietok akceptovalo. A čo je zarážajúce, moji štyria kolegovia, poslanci za obvod Námestovo, vstup povolený majú a ja nie. Týmto konaním vedenie VÚC marí môj poslanecký mandát, ktorý mi prikazuje hájiť záujmy občanov a nie zastupovať záujmy súkromných firiem,“ vysvetlil Janckulík.

Kandidatúru na predsedu Žilinského samosprávneho kraja zatiaľ ohlásilo šesť ľudí. O kreslo sa chce v novembrových voľbách uchádzať súčasný predseda Juraj Blanár (Smer-SD), žilinský mestský poslanec Peter Cibulka (nezávislý), poslankyňa NR SR Erika Jurinová (OĽaNO - SaS - KDH - NOVA - OKS), exposlanec NR SR za stranu Smer-SD Anton Martvoň (nezávislý), bývalý minister školstva Ján Mikolaj (SNS) a starosta obce Mútne Marián Murín (nezávislý).

Viac o téme: VÚCIgor Janckulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu