Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kandidátom na predsedu KSK bude Karol Pataky

Karol Pataky
Karol Pataky (Zdroj: pr,topky)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd sa rozhodla postaviť vlastného kandidáta na župana v Košickom kraji, ktorým bude súčasný primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky.

Krajský predseda strany Elemér Jakab považuje Patakyho za dobrého kandidáta, ktorý má šancu priniesť rozvoj samosprávneho kraja nielen v Košiciach a ich okolí, ale aj vzdialenejších častiach kraja akými sú okresy Trebišov, Michalovce, či Rožňava. „Celý kraj potrebuje nový impulz do svojho rozvoja. Týka sa to budovania infraštruktúry, vytvárania nových pracovných miest, či rozvoja cestovného ruchu,“ vyhlásil Elemér Jakab. Podľa neho Karol Pataky ukázal vo funkcii primátora mesta Kráľovský Chlmec, že rozumie potrebám samosprávy a dokáže zabezpečiť jej rozvoj.

Strana Most-Híd bude podľa jej krajského predsedu naďalej rokovať aj s ďalšími stranami o podpore tohto kandidáta, ktorý by mohol priniesť zmenu do fungovania celého samosprávneho kraja. „Chceme ponúknuť ľuďom takého kandidáta, ktorého záujmom nebudú len Košice a ich okolie, ale celý kraj  od Čiernej nad Tisou, Sobrance až po Rožňavu,“ dodal na záver Elemér Jakab.

Karol Pataky je zakladajúcim členom strany Most-Híd a jej okresným predsedom v Trebišove. V minulosti pôsobil ako prednosta okresného úradu, aj na úseku kontrolóra  v rámci župy. Od roku 2014 je primátorom mesta Kráľovský Chlmec. 

Viac o téme: Most-HídKošický krajKarol Pataky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu