Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vystrašili ich čudné zvuky vychádzajúce zo špajze: FOTO kreatúr, ktoré tam našli

Väčšinu zvierat farár zabil
Väčšinu zvierat farár zabil (Zdroj: profimedia.sk)

RUSTENBURG - Rodina z Juhoafrickej republiky objavila v kuchyni po tom, čo sa z nej ozývali čudné zvuky, neznáme tvory, ktoré mali hlavu mačky a telo potkana. Povolali kňaza, aby ich zničil. Miestni ochrancovia zvierat ale tento čin odsúdili.

Rodina žijúca na severozápade krajiny nedávno zažila poriadnu hrôzu. Mali podozrenie, že v ich dome sa niečo deje, pretože počuli, ako sa zo špajze ozývajú zvláštne zvuky. Keď sa išli dolu pozrieť, čo ich spôsobuje, za skriňou našli šesť tvorov pripomínajúcich mačku, ktoré tam uviazli. Namiesto toho, aby im pomohli a vyslobodili ich, ale zavolali miestneho kňaza, ktorý ich vytiahol von a štyri z nich hneď zabil. 

Vystrašili ich čudné zvuky
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pôvod zvierat sa doteraz nepodarilo určiť a takéto tvory potom dedinčania považujú za prekliate. No i tak išlo podľa rustenburgskej Spoločnosti pre prevenciu krutosti na zvieratách (SPCA) sa nájdené zvieratá nemali zabíjať a radšej ich mala rodina priniesť k nim, aby mohli zistiť ich pôvod. Odborníci si myslia, že ide o nezvyčajné plemeno mačky a teraz sa snažia získať vzorku krvi zvyšných dvoch, ktoré prežili, aby presne určili, aké. 

V Portugalsku natočili neznámeho tvora, záhadne zmizol

Hovorkyňa SPCA Carla van den Bergová vyjadrila obavy nad tým, že ľudia panikária zakaždým, keď niekde narazia na zviera, ktoré nevedia ihneď identifikovať. Častokrát sa potom takéto strety končia smrťou zvieraťa. "V takýchto situáciách by mali zostať pokojní a zavolať nám. Zabitie zvieraťa neľudským spôsobom môže skončiť trestným stíhaním." 

Viac o téme: ZáhadaAfrika Čupakabra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu