Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Slepcovi v minulosti sen zmarila nešťastná náhoda, teraz ho obdivuje celý svet

Micuhiro Iwamoto. Zobraziť galériu (3)
Micuhiro Iwamoto. (Zdroj: YouTube/Mark 1333)

TOKIO - Slepý Japonec úspešne dokončil nepretržitú plavbu naprieč Tichým oceánom. Stal sa tak vôbec prvou zrakovo postihnutou osobou, ktorá také niečo dokázala. Jeho príbeh je dôkazom toho, že neúspech je kľúčom k úspechu.

Päťdesiatdvaročný Micuhiro Iwamoto, ktorý prišiel o zrak ako 16-ročný, sa plavil 14-tisíc kilometrov s pomocou vidiaceho navigátora. Jeho 12-metrová loď dorazila do prístavu vo Fukušime v sobotu ráno, čím dokončil svoju dvojmesačnú plavbu.

Z Kalifornie vyplával 24. februára spolu s Dougom Smithom, americkým navigátorom, ktorý mu počas dobrodružstva slovne asistoval. Pomáhal mu najmä tým, že ho informoval o smere vetra. 


Čítajte aj: FOTO Európan sa vydal preplávať tisícky kilometrov v oranžovej kapsuli, má šialený plán!


"Som najšťastnejší človek na svete," citovala Iwamota japonská tlačová agentúra Kjódo. "Nevzdal som to a splnil som si sen," dodal Japonec, ktorý sa pokúsil Tichý oceán preplávať pred šiestimi rokmi. Do jeho lode však vrazili veľryby.  

Micuhiro Iwamoto.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Mark 1333)

Cestu absolvoval, aby vyzbieral peniaze na charitu. Peniaze pôjdu okrem iného na výskum prevencie ochorení, ktoré spôsobujú slepotu.

Viac o téme: PlavbaNavigáciaTichý oceánMicuhiro Iwamoto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu