Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Muž nechal v aute veľkú hotovosť a nezavrel okno: Všimol si to bezdomovec, neuveríte, čo urobil

John McMonagle Zobraziť galériu (2)
John McMonagle (Zdroj: Facebook)

GLASGOW - Takéto činy sa dnes len tak nevidia. Istý Brit je neskutočne vďačný bezdomovcovi, ktorý mu strážil auto. Bola v ňom totiž značná časť peňazí, ktoré si muž všimol a nechcel, aby ich majiteľovi niekto ukradol. Ten sa mu chce teraz revanšovať a dať mu poriadnu odmenu.

James John McGeown si všimol, že v jednom z áut na parkovisku v škótskom Glasgowe je značná hotovosť. Na prednom sedadle bola pohodená malá taška a z nej trčalo 450 libier (513 eur). Navyše bolo otvorené okno, takže ktokoľvek mohol prísť a peniaze bez povšimnutia vziať. Bezdomovec sa teda rozhodol, že počká pri aute, kým sa nevráti jeho majiteľ. 

Muž nechal v aute
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Vzhľadom na to, že strašne pršalo, sa nakoniec James rozhodol, že peniaze vezme a odnesie do najbližšej právnickej kancelárie. Vodičovi potom nechal za stieračom odkaz, že sú v bezpečí v kancelárii, kde si ich potom môže zobrať späť. 

Bezdomovec dal žene svoje posledné peniaze, aby mohla natankovať: Potom sa stalo niečo neuveriteľné

Keď sa John McMonagle konečne vrátil k svojmu autu, ostal v šoku. Nemohol uveriť tomu, že ešte aj v dnešnej dobe existujú takí štedrí a nezištní ľudia. Pre neznámeho muža sa teraz prostredníctvom stránky Gofundme.com snaží vyzbierať 5000 libier (cca 5700 eur). "Zbierame peniaze pre Jamesa a ďalších ľudí bez domova v Glasgowe. Budú odovzdané Jamesovi, ktorý ich potom prerozdelí medzi ostatných. Prvých päťtisíc libier pôjde výhradne Jamesovi," napísal John. 

McGeown nemá nič a ani napriek tomu si z peňazí nevzal ani penny, hoci nimi mohol zaplatiť za ubytovanie, ktoré v týchto mrazivých dňoch potrebuje viac než inokedy. "Neskôr prišiel znovu k autu a ja som mu dal 40 libier. Chcem mu neskôr ešte kúpiť teplé topánky a nejaký dobrý spacák. Jednoducho chcem pre neho urobiť dobrú vec, tak ako on urobil pre mňa," dodal John. 

Viac o téme: BezdomovecGlasgowDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu