Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strojca berlínskych útokov prebýval aj vo Švajčiarsku: Kúpil si tam vražednú zbraň?!

Na snímke telo Tunisana Amriho leží na zemi po streľbe s talianskymi policajtami na predmestí Milána 23. decembra 2016.
Na snímke telo Tunisana Amriho leží na zemi po streľbe s talianskymi policajtami na predmestí Milána 23. decembra 2016. (Zdroj: TASR)

BERN - Útočník z vianočných trhov v Berlíne Anis Amri strávil v minulosti dlhší čas vo Švajčiarsku a možno tam bol dokonca viackrát, oznámila dnes nemecká televízia ZDF.

Dvadsaťštyriročný Tunisan zaútočil na ľudí na trhoch s kamiónom 19. decembra a 12 ľudí zabil. Talianska polícia ho o štyri dni nato zastrelila na predmestí Milána.

Po útoku mohol nielenže voľne odcestovať z Nemecka do Talianska, ale vyšetrovatelia teraz preverujú, aký dlho pobýval pred útokom vo Švajčiarsku, uviedla ZDF. Švajčiarske orgány preverujú po berlínskom útoku kontaktné údaje z Amriho mobilného telefónu, dodala televízia.

Švajčiarski prokurátori otvorili v stredu vyšetrovanie prípadu, ktorý súvisí s útokom na vianočných trhoch v Berlíne, ale neprezradili, koho vyšetrujú. Prípad sa týka podozrenia z podporovania zločineckej skupiny a tiež porušenia zákazu členstva v teroristických organizáciách ako je Islamský štát.Podľa ZDF vyšetrovateľov osobitne zaujíma, či to bolo vo Švajčiarsku, kde Amri získal pištoľ Erma, s ktorou zabil poľského vodiča kamióna.

Viac o téme: Anis Amri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu