Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Poľsko sa lúči s vodičom kamiónu, ktorého zastrelili pri berlínskom útoku

Pohreb poľského kamionistu zabitého počas útoku na vianočné trhy v Berlíne. Zobraziť galériu (3)
Pohreb poľského kamionistu zabitého počas útoku na vianočné trhy v Berlíne. (Zdroj: SITA/AP)

VARŠAVA- Príbuzní, priatelia a ďalší smútoční hostia sa dnes zišli v obci Banie na severozápade Poľska, aby sa naposledy rozlúčili s poľským vodičom kamiónu zabitým počas útoku na vianočné trhy v Berlíne.

Na smútočnom obrade v miestnom kostole, prebiehajúcom za prísnych bezpečnostných opatrení, sa zúčastnil aj poľský prezident Andrzej Duda. Pred kostolom plným ľudí stála aj skupina kamionistov, ktorí na počesť svojho zabitého kolegu Lukasza Urbana (37) trúbili na klaksóny. Urbanove pozostatky po obradoch spočinú na miestnom cintoríne. 
FOTO Poľsko sa lúči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)
Poľského kamionistu našli 19. decembra po teroristickom útoku, na ktorý páchateľ využil jeho vozidlo, v kabíne vozidla bez známok života, a to so strelnou ranou na hlave. Nie je celkom jasné, či Poliak žil ešte v čase útoku, pri ktorom zahynulo 12 ľudí, podľa výsledku pitvy je však zrejmé, že mu vážnosť jeho zranenia nedovolila akokoľvek zmierniť následky útoku.
 
Tisíce ľudí preto podporujú iniciatívu, aby nemecký spolkový prezident Joachim Gauck udelil Poliakovi in memoriam vysoké štátne vyznamenanie - Spolkový kríž za zásluhy.
Viac o téme: PohrebLukasz UrbanPoľský kamionista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu