Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

2% nie sú iba číslo. Pomáhajú konkrétnym núdznym.

PR článok Zobraziť galériu (2)

Slovenská katolícka charita tu je pre núdznych ľudí bez domova, matky s deťmi v krízových situáciách, telesne či duševne postihnutých, nevyliečiteľne chorých, obete obchodovania s ľuďmi, utečencov a migrantov či ľudí postihnutých humanitárnymi katastrofami.

Pomáha komukoľvek, kto sa ocitne v núdzi – bez ohľadu na vierovyznanie, rasu či politické zmýšľanie. Na Slovensku môže aj vďaka prostriedkom získaným z 2% z daní pomáhať tam, kde aktuálne financie nepokrývajú potreby. Ešte do 30. apríla môžu 2% poukázať zamestnanci, za ktorých do 31. marca 2018 podal daňové priznanie zamestnávateľ.

To, ako bude tento rok použitá suma získaná z príspevkov 2% z daní, predstaví vo videu priamo generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity, Erich Hulman:

Aj vďaka dôvere v poslanie Charity bolo možné zmierniť neradostnú situáciu opustených detí, rodín, matiek žijúcich v nedostatku či chorých, zomierajúcich a ľudí bez domova. Návrat ľudí závislých od cudzej pomoci predstavuje dlhý proces. No vynaložené úsilie stojí za námahu, keď sa z toho, kto pomoc prijal, stane ten, kto sám nadobudne schopnosť pomáhať.

Činnosť Slovenskej katolíckej charity je možné podporiť aj zapojením sa do projektov alebo zaslaním ľubovoľného daru online či na číslo účtu SK37 0900 0000 0001 7687 5345, variabilný symbol 2040.

S. Hamadejová, Z. Grochalová

2% nie sú iba
Zobraziť galériu (2)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu