Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ochutnaj a vypi svet – festival pre milovníkov cestovania a dobrého jedla

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Ochutnaj a vypi svet )

Zima vás už omrzela, dovolenka ešte v nedohľadne a žiadne plány na víkend? Máme tu pre vás skvelý tip ako uspokojíte svoje gurmánske a cestovateľské chúťky na jednom mieste.

Druhé pokračovanie festivalu Ochutnaj a vypi svet sa bude konať v dňoch od 23. do 25. marca v priestoroch tržnice Fresh Market v Bratislave. Pod jednou strechou si môžete vychutnať skvelé exotické jedlá a kvalitné vína a pivá a započúvať sa do zaujímavých komentovaných prezentácii z rôznych kútov sveta.

Návštevníci sa môžu tešiť na charakteristické jedlá rôznych národných kuchýň, ktoré si reštaurácie pripravia v menších degustačných vzorkách za 1€ – 2€. K už zabehnutých prevádzkam v obľúbenom Fresh Markete pribudnú aj nové hosťujúce reštaurácie, aby návštevníci mali možnosť ochutnať skoro celý svet.

K dobrému jedlu patria aj dobré nápoje. Tie si pre vás pripraví približne 50 rodinných vinárstiev a remeselných pivovarov. Organizátori sa zamerali najmä na predstavenie remeselných pivovarov z okolitých krajín, ktoré sú známe svojou kvalitou, avšak na Slovensku sa zatiaľ nepredávajú. Zástupcovia domácej scény predstavia svoje tohtoročné novinky v ponuke. Pre fanúšikov vína organizátori pripravili prezentáciu tradičných výrobcov, ktorým budú konkurovať noví mladí vinári zo Slovenska ale aj zahraničia napr. Portugalsko a Nemecko.

Ochutnaj a vypi svet
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ochutnaj a vypi svet )

Počas soboty a nedele si budete môcť aj zasnívať a inšpirovať sa vo vašich ďalších potulkách svetom. Svoje rodné krajiny predstaví viacero ambasád a veľvyslanectiev. Pozrieť si budete môcť zaujímavé fotografické výstavy z rôznych kútov sveta a v neposlednom rade si vypočuť a pozrieť zážitky scestovaných ľudí na veľkorozmernej LED stene. Nebudú chýbať prezentácie štátov Mexiko, Kuba, Nepál, India, Indonézia, Nórsko, Island, USA alebo Kuba. Celkovo až 15 hodín cestopiseckých prezentácií v podaní známych cestovateľov ako napríklad Ľuboš Fellner, Jozef Zelizňák, Patrik Pauliny a mnoho ďalších.

Ochutnaj a vypi svet
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ochutnaj a vypi svet )

Návštevníci si budú môcť vyskúšať aj novú fototechniku, ktorá je vhodná na dokumentovanie cestovania. Takisto si budú môcť vytlačiť svoju obľúbenú fotografiu z mobilu a pod.

Poznačte si teda do svojich kalendárov tento nevšedný event a príďte ochutnávať svet v priestoroch Fresh Marketu na Rožňavskej ulici v Bratislave. Otváracie hodiny festivalu sú nad rámec otváracích hodín Fresh Marketu, ciže:

Piatok 23.3.2018 19:00 – 23:00 hod. (iba ochutnávky)

Sobota 24.3.2018 17:00 – 23:00 hod. (ochutnávky a prezentácie)

Nedeľa 25.3.2018 10:00 – 18:00 hod. (ochutnávky a prezentácie)

Vstupenky na podujatie si môžete kúpiť online na .

Viac informácií o programe nájdete na webovej stránke alebo na Facebooku a Instagrame.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu