Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nový Volkswagen Golf Sportsvan: dokonalé rodinné auto existuje!

PR článok Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: volkswagenblog.sk)

Kompaktné rozmery zvonku, kráľovský priestor vo vnútri. To je Golf Sportsvan. Teraz je však novší, krajší, lepšie vybavený a ešte príťažlivejší! Prinášame vám exkluzívny prvý test.

Volkswagen Golf Sportsvan kladie rodinu na prvé miesto. Síce vychádza z klasického Golfu, ale je upravený tak, aby poslúžil tým najrôznejším požiadavkám, aké môže rodina mať. Pre kompletné informácie z nášho prvého testu tohto auta sa pozrite na www.volkswagenblog.sk. Zatiaľ vám prinášame základné informácie a prvé dojmy.

Nový Volkswagen Golf Sportsvan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: volkswagenblog.sk)

Viac priestoru

Jeho karoséria je stavaná viac do výšky pre pocit vzdušnosti. Sedadlá sú ukotvené o približne 8 až 9 centimetrov vyššie, takže zadní pasažieri majú viac miesta na chodidlá a spolu s veľkými presklenými plochami je z auta perfektný výhľad z každého sedadla. Najmä deti ocenia fakt, že sa môžu z auta pohodlne dívať na krajinu naokolo. Do Sportsvanu pohodlne nasadnú aj pre staršie osoby a manipuláciu s detskými sedačkami uľahčujú poriadne vykrojené zadné dvere a vysoký strop. S autom sa navyše veľmi pohodlne parkuje. Ak by to nestačilo, Golf Sportsvan ponúka aj aktívny parkovací asistent, ktorý dokáže auto zaparkovať sám. Viac priestoru pre posádku uvoľnilo aj zväčšenie rázvoru auta o 50 mm oproti klasickému Golfu. Svojou celkovou dĺžkou Golf Sportsvan iba jemne presahuje klasický Golf, avšak je o takmer 20 cm kratší, než Golf Variant. To opäť nahráva jednoduchému manévrovaniu a parkovaniu. Jeho batožinový priestor však dosahuje úctyhodný objem 590 litrov, ktorý sa dá sklopením operadiel zadných sedadiel rozšíriť až na 1 520 litrov. Vďaka asymetricky deleným zadným sedadlám s nastaviteľnými opierkami, posuvným až o 18 centimetrov, môžete s priestorovou ponukou kreatívne variovať podľa potreby. V aute je navyše množstvo praktických a objemných odkladacích priestorov.

Nový Volkswagen Golf Sportsvan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: volkswagenblog.sk)

Krajší a bezpečnejší

Vylepšený Volkswagen Golf Sportsvan boduje najmä modernejším dizajnom a širšou ponukou farieb karosérie. Teraz medzi nimi nájdete aj famóznu žltú metalízu Curcuma yellow. Nový Sportsvan rozpoznáte vďaka prísne sa tváriacim svetlám, ktoré môžu byť za príplatok vybavené Full LED technológiou. Zadné svetlá obsahujú LED technológiu už v základe. Novinkou sú aj výraznejšie tvarované nárazníky, či nové disky kolies. Pre rodinu je však podstatná bezpečnosť. Sportsvan teda ponúka nové bezpečnostné systémy, menovite monitoring chodcov a autonómne krízové brzdenie. V ponuke je aj asistent jazdy v dopravnej zápche, Emergency Assist, proaktíva ochrana posádky a asistent cúvania s prívesom. Aktualizáciou prešli aj infotainment systémy. Golf Sportsvan teraz ponúka rovnaké možnosti ohľadom konektivity a zábavy, ako klasický Golf. Všetky stupne výbavy tak majú väčšie farebné displeje, pričom vrcholom je 9,2-palcový systém Discover Pro, ktorý podporuje aj ovládanie gestami.

Nový Volkswagen Golf Sportsvan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: volkswagenblog.sk)

Úspornejší

My sme dostali na test Golf Sportsvan s úplne novým motorom 1,5 TSI s výkonom 96 kW (130 koní). Je to ekologicky zameraný motor vybavený technológiou vypínania dvoch valcov a turbom s variabilnou geometriou, aké sa bežne používa len pri dieselových motoroch. Eko zameranie však neznamená, že je motor slabý. Skôr naopak. Dá sa s ním jazdiť svižne, avšak za rozumnú spotrebu. Podvozok Golfu Sportsvan je veľmi príjemný a pohodlný, avšak vždy si zachováva stabilitu a sebaisté jazdné vlastnosti. A presne tak by malo jazdiť perfektné rodinné auto.

Nový Volkswagen Golf Sportsvan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: volkswagenblog.sk)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu