Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Priemerná dĺžka sexu. Do akej skupiny sa radíte?

Priemerná dĺžka sexu PR článok
Priemerná dĺžka sexu (Zdroj: Zerex Extralong)

Ideálny čas sexuálneho zážitku s partnerom vníma každé pohlavie rozdielne. Väčšina žien sníva o nežnom a pomalom milovaní. Muži si naopak vybavia scénu ako z filmu, kde hlavný aktér „búši“ do partnerky aj desiatky minút na viacero rôznych spôsobov. Ako dlho to však skutočne trvá u vás?

Medzinárodná spoločnosť pre sexuálnu medicínu (ISSM) uvádza, že čas, ktorý venujeme sexu (od vniknutia do vagíny po ejakuláciu) trvá v priemere 5,4 minúty. Patríte medzi svetový priemer alebo sa váš časový údaj výrazne líši? Viete ako oddialiť ejakuláciu?

Slováci sú v priemere

Kým párom v Turecku postačí “sexovať” necelé štyri minúty, Briti vydržia dvojnásobok. Prvenstvo si držia Mexičania, ktorí vydržia v priemere neuveriteľných 16 minút. Slovenské štatistické údaje nás s viac ako piatimi minútami zaraďujú do skupiny s priemerným časom. Ruku na srdce: v akej národnosti ste sa práve našli?

Keď to príde zavčasu

Vo všeobecnosti platí: pokiaľ je doba od vniknutia po vyvrcholenie príliš krátka a ejakulácia prebehne prirýchlo, hovoríme o probléme. Sexuológovia stanovia diagnózu predčasná ejakulácia, keď sa tento čas skráti do jednej minúty od vniknutia alebo keď muž vyvrcholí ešte pred samotným vniknutím.

Štatistiky sú v tomto prípade neúprosné: 30% svetovej mužskej populácie sa s týmto problémom stretáva, ale len malé percento dotknutých ho rieši s odborníkom. Na Slovensku je to jedna z najčastejších intímnych ťažkostí, aké môžu muža v jeho sexuálnom živote postretnúť.

Hovorte o tom

Práve vtipy, výsmech a zľahčovanie tejto témy mužov odrádza od toho, aby sa o svojich neduhoch zdôverili. Často si kladú otázku, prečo sa to deje a ako s tým bojovať.

Komunikovať by ste mali predovšetkým s partnerkou. Dôvod je prostý. Pomôže nájsť techniky, spôsoby, ako ejakuláciu oddialiť. Keby ste tak neurobili, partnerka nevie, čo sa deje. Môže to považovať za svoje vlastné zlyhanie a môže si klásť množstvo otázok.

Bohužiaľ, neriešený stav často vedie až k rozpadu vzťahu. Teda hovorte o tom a zvládnete to spoločne.

Ako účinne oddialiť ejakuláciu?

Zmena v “sexuálnom scenári”, ktorá zahŕňa dlhšiu predohru, využitie tantrických techník a väčšiu pozornosť venovanú partnerke, môže pomôcť obom partnerom. Odďaľovaním orgazmu sa žene splnia túžby o dlhom nežnom milovaní, muž uvoľní napätie a strach zo zlyhania. Postupne sa pripraví na vyvrcholenie.

Nemyslite na predchádzajúce neúspechy. O to rýchlejšie by došlo k ďalšiemu v poradí. Užívajte si dotyky, zvuky, gestá. Predstavujte si seba ako skvelého milenca, ktorý dopraje svojej partnerke to, po čom túži. Ak sa chcete poistiť, vyskúšajte tabletky na oddialenie ejakulácie, ktoré zlepšujú vašu sexuálnu kondičku. Jedným z nich napríklad Zerex Extralong s obsahom Kotvičníka zemného, ktorý podporuje libido a sexuálnu výdrž.

Sexuológ MUDr. Václav Urbánek, CSc.: “Úplne najzákladnejšou podmienkou či predpokladom ku zlepšeniu stavu je zaistenie pravidelného pohlavného styku niekoľkokrát týždenne.” Tiež zdôrazňuje: “Pokiaľ totiž medzi jednotlivými ejakulačnými vybitiami (prevažne u mladého jedinca) vznikne časový výpadok celotýždenný alebo ešte podstatne dlhší, tak pri následnom pohlavnom styku potom u každého muža nastúpi tendencia k urýchleniu alebo dokonca k predčasnej ejakulácii.”

Na záver jedno odporúčanie. Keďže každý problém má svoje riešenie, existujú teda aj možnosti, ako oddialiť ejakuláciu. Urobte prvý krok k tomu, aby ste sa vymanili zo skupiny s podpriemerným časom súlože. S chápavou a trpezlivou partnerkou sa určite do tohto stavu dopracujete.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu