Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Schudnite vďaka tukom

PR článok Zobraziť galériu (2)

Ako sa dá jesť viac tukov a pritom schudnúť? A nielen to! Byť aj zdravším, cítiť sa lepšie, zabrániť srdcovým chorobám, cukrovke, demencii, rakovine a napokon aj žiť dlhšie?!

To všetko tvrdí odborník Mark Hyman, ktorého svetový bestseller 10-dňový detox zmenil život miliónom ľudí na celom svete. Teraz prináša nový revolučný diétny program, ktorý je založený na posledných vedeckých zisteniach o tom, aký dôležitý je tuk pre chudnutie a pre zdravie. Schudni vďaka tukom.
Nejde teda o nejaké dohady, zbožné želania, či šalamúnske diéty.

Veľa z nás verí, že priberanie spôsobujú tuky, ktoré zároveň ohrozujú naše zdravie. Posledné výskumy však dokazujú, že táto tuko-fóbia nie je opodstatnená.
V Amerike sa odporúčaniami „jesť čo najmenej tukov“ riadia už 50 rokov a napriek tomu sú tučnejší a nezdravší, ako kedykoľvek predtým.
Mark Hyman prichádza s diétnym plánom plným vajec, orechov, olejov, avokáda a ďalších chutných superpotravín. Kniha Schudni vďaka tukom ponúka okrem detailného plánu samozrejme aj stravovacie rady, recepty a nákupné zoznamy. Hymanov program vás dovedie k ideálnej hmotnosti, ochráni pred chorobami a budete sa vďaka nemu cítiť skvelo.

Prečítajte si úryvok z knihy Schudni vďaka tukom:

V knihe vás prevediem svetom tukov – a to nielen tukov, ktoré konzumujeme, ale aj správaním sa tukov v tele – a ukážem vám, že tuky prijímané v potrave nespôsobujú tučnotu. Konzumácia väčšieho množstva správnych tukov vám pomôže schudnúť a zabrániť demencii, srdcovým chorobám, cukrovke a rakovine. Navyše má aj ďalšie účinky, ako je zlepšenie duševného zdravia, kvality pokožky, vlasov a nechtov. Znie to odvážne, uvedomujem si to. Aj ja som si niekoľko desaťročí myslel, že tukom sa treba zďaleka vyhýbať, až kým som sa nezačal vŕtať v rozbiehajúcom sa výskume. Na základe výsledkov svojich zistení som zmenil prístup k pacientom, v dôsledku čoho som na vlastné oči videl neskutočné zlepšenie výsledkov laboratórnych testov pacientov a ich a zdravotného stavu. Napríklad jednému pacientovi, ktorý zvýšil príjem tukov na zhruba 50 % z celkového príjmu potravy, poklesol cholesterol o 100 jednotiek. Triglyceridy mu poklesli o 300 jednotiek len za 10 dní. Ďalej sa zbavil chronickej astmy a refluxu a mal viac energie.

Pri študovaní podkladov k tejto knihe a pri liečení a vyšetrení viac ako 200 000 pacientov počas 30 rokov, som narazil na niekoľko prekvapujúcich faktov. 

  • Tuky prijímané v potrave urýchľujú metabolizmus, znižujú pocit hladu a stimulujú spaľovanie tukov.
  • Tuky prijímané v potrave nám pomáhajú znižovať, nie zvyšovať celkový príjem kalórií.
  • Tuky prijímané v potrave a obzvlášť nasýtené tuky nespôsobujú srdcové ochorenia.
  • Nasýtené tuky prijímané v potrave zvyšujú prospešný typ LDL cholesterolu (ľahký, mäkký LDL) a zvyšujú HDL („dobrý“ cholesterol).
  • Strava založená na vyššom príjme tukov je pre chudnutie prospešnejšia ako strava založená na vysokom príjme sacharidov a človek sa do nej nemusí tak nútiť.
  • Tuky prijímané v potrave znižujú zápaly, riziko vzniku usadenín a krvi a všetky riziká vzniku srdcových chorôb.
  • Tuky prijímané v potrave zlepšujú zdravie ciev.
  • Tuky prijímané v potrave zlepšujú funkcie mozgu a celkové duševné zdravie a pomáhajú zabrániť vzniku demencie.
  • Stravovanie založené na vysokom príjme tukov a nízkom príjme sacharidov dokáže zvrátiť cukrovku 2. typu.
  • „Zdravé“ rastlinné oleje (sójový, kukuričný, slnečnicový, saflorový) sú škodlivé; vytvárajú zápaly a oxidujú, prípadne kazia dobrý cholesterol, čo skôr vedie k vzniku srdcových chorôb.
  • Nasýtené tuky prijímané z potravy (od masla až po kokosový olej) nezvyšujú podiel nasýtených tukov v krvnom obehu.
  • Sacharidy – nie tuky prijímané z potravy – sa menia na nasýtené tuky v krvnom obehu, ten druh tukov, ktorý spôsobuje srdcové ochorenia.
  • Nadmerný príjem sacharidov stimuluje chuť na jedlo, ukladanie tuku v oblasti brucha a tiež spomaľuje metabolizmus.
  • Sacharidy spúšťajú v pečeni továreň na výrobu tukov (nazývanú lipogenéza), čo zapríčiňuje vysoký cholesterol a triglyceridy, pričom sa znižuje hladina dobrého cholesterolu (HDL) a vznikajú malé, husté a nebezpečné LDL častice spôsobujúce ochorenia srdca.
  • Cukor a rafinované sacharidy – nie tuky – sú zodpovedné za epidémiu obezity, cukrovky 2. typu a srdcových chorôb. Rovnako aj za zvýšené riziko vzniku demencie a predčasných úmrtí.

Kniha Schudni vďaka tukom sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu