Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ako motivovať deti, aby mali z pohybu radosť? Matej Tóth má odpoveď

Športová akadémia Mateja Tótha PR článok Zobraziť galériu (5)
Športová akadémia Mateja Tótha (Zdroj: Dr. Max)

Ku zdravému životu patrí nepochybne aj fyzická aktivita a cvičenie. Mnohé štatistiky však ukazujú, že športu sa dnes pravidelne venuje len zlomok školákov. Ako motivovať dnešné deti, aby mali v dobe počítačov z pohybu skutočnú radosť? Odpoveď ponúka olympijský víťaz Matej Tóth prostredníctvom jeho projektu Športová akadémia Mateja Tótha (ŠAMT).

Akadémia si kladie za cieľ budovať prirodzený vzťah detí ku športu od malička a zároveň zabezpečiť, aby sa hýbali správne. Jej základom je všeobecná športová príprava, ktorá stojí na vypracovanej metodike a vyškolených tréneroch. Už dnes má viac ako 1000 aktívnych členov. Okrem toho, že Akadémia nesie meno olympijského víťaza, čo by bolo pochopiteľne veľmi málo na dlhodobý úspech, máme jedinečnú metodiku, ktorou sa budú riadiť všetci vyškolení tréneri. Majú v rukách nielen presný časovo-tematický plán, ale aj presný rozpis jednotlivých cvičení, hier, polôh. Jedinečnosť metodiky spočíva hlavne v tom, že sa prvýkrát podarilo skĺbiť tréning detí s fyzioterapeutickými cvičeniami vývojovej kineziológie a detskej psychológie,“ objasňuje princípy Akadémie Matej Tóth.

Športová akadémia Mateja Tótha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Dr. Max)

Na metodike Akadémie sa totiž okrem Mateja podieľal hneď celý tím odborníkov, blízkych spolupracovníkov Mateja Tótha. Bol to napríklad jeho osobný tréner Matej Spišiak, či fyzioterapeut Denis Freudenfeld. „Najdôležitejší je pozitívny príklad a podpora k športovaniu. Sám som rodič a viem, že niekedy je jednoduchšie nechať dieťa ležať na pohovke pred televízorom alebo s tabletom. Ale ak prekonáme aj svoju lenivosť, dávame deťom to najcennejšie, čo im môžeme dať – zdravý vývoj tela i osobnosti. Ak s nimi nemôžete byť denno-denne v pohybe v prírode, či na ihrisku, tak ich aspoň motivujte k pohybu, podporujte ich, ak si vybrali nejaký športový krúžok,“ vysvetľuje športovec, ako deti k pohybu môžu motivovať aj samotní rodičia.

Športová akadémia Mateja Tótha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Dr. Max)

Myšlienky Akadémie od samého začiatku podporovali aj lekárne Dr.Max. Vzájomná spolupráca športovca a lekární rozšírila tento jedinečný krúžok do ďalších 10 škôl po celom Slovensku. Viac ako 200 detí tak môže počas tohto školského roka športovať bezplatne a pod odborným vedením. Viac informácií o možnostiach zapojenia sa do projektu sa dozviete na www.akademiamatejatotha.sk.

Športová akadémia Mateja Tótha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Dr. Max)

Ďalšie podrobnosti nájdete na: www.drmax.sk/podporujeme/

- Reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu