Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Plánujete zimnú dovolenku? Pozor, aby sa vám nepredražila!

PR článok Zobraziť galériu (2)

Lyžovanie, bežky, turistika, wellness – to sú najčastejšie činnosti, ktorým sa venujeme na zimnej dovolenke. A tam kde sa športuje, tam vzniká aj riziko úrazu. Na to netreba zabúdať ani počas relaxu v rozprávkovej zimnej destinácii, aby vás nevyšiel drahšie ako ste pôvodne plánovali.

Našťastie, prieskum Poštovej banky potvrdil, že väčšina ľudí (58 %), ktorá plánuje zimnú dovolenku, má v úmysle sa aj poistiť. Na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia vás síce ošetria v krajinách EÚ, v Srbsku, Lichtenštajnsku, Nórsku, Švajčiarsku a na Islande, ale nevyhnete sa doplatku za ošetrenie, hospitalizáciu alebo za lieky, ktorý sa môže vyšplhať poriadne vysoko. Dovolenka bez cestovného poistenia vás tak aj kvôli boľavému zubu, či zlomenine vyjde poriadne draho, jej cena sa navýši o stovky eur.

Zlomenina za stovku

Tak napríklad, na 135 eur sa vyšplhajú náklady za ošetrenie zranenej ruky aj tu za rohom, na dovolenke v Česku. Pri závažných ochoreniach sa môže suma za hospitalizáciu či operáciu v zahraničí vyšplhať na tisíce eur. Komerčné cestovné poistenie vám zabezpečí, že výdavky spojené s liečbou nebudete musieť  hradiť z vlastného vrecka. Zaplatí ich za vás poisťovňa, a to až do výšky poistnej sumy uvedenej v zmluve. Týka sa to aj ošetrenia v súkromných zdravotníckych zariadeniach. Základný balík cestovného poistenia zväčša zahŕňa poistenie liečebných nákladov,  a teda náklady na ošetrenie v dôsledku úrazu alebo náhleho ochorenia, hospitalizáciu, lieky, nevyhnutnú diagnostiku, prípadne aj operáciu, prevoz naspäť na Slovensko a iné úkony.

Bezpečná lyžovačka za pár eur

Poistenie zimnej dovolenky bez starosti môžete mať za pár eur. K platobným kartám Maestro a MasterCard od Poštovej banky, ktorú získate k svojmu Užitočnému účtu, si môžete v Poštovej poisťovni vybaviť aj cestovné poistenie a využívať ho počas celého roka. Je vhodné pre opakované krátkodobé turistické cesty do zahraničia a vzťahuje sa aj na rekreačné lyžovanie a iné bežné zimné športy. S nonstop asistenčnou službou získa klient všetky potrebné informácie ako postupovať v prípade neočakávaných udalostí.

Cestovné poistenie sa dá dohodnúť priamo pri zriaďovaní karty alebo dodatočne. „Je možné zriadiť si ho individuálne, ale aj pre celú rodinu. Vtedy zahŕňa poistenie okrem držiteľa platobnej karty a jeho rodinných príslušníkov – manžela či partnera zo spoločnej domácnosti a všetky ich deti do 18 rokov,“ informuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková

Rodinné poistenie je výhodnejšie. Na celý technický rok vyjde 24,18 eur, čo vyjadrené na kalendárny mesiac znamená 2,02 eur. Individuálne poistenie stojí na rok 15,60 eur, čo vyjadrené na mesiac znamená 1,30 eur.

Cestovné poistenie do zahraničia k platobným kartám Poštovej banky zahŕňa okrem iného:

  • Liečebné náklady a s nimi súvisiace asistenčné služby s poistnou sumou do 100 000 eur. Poistenie cestovnej batožiny a vecí osobnej potreby s poistnou sumou 500 eur.
  • Poistenie zodpovednosti za škodu na majetku tretej osoby s poistnou sumou 10 000 eur alebo na živote a zdraví tretej osoby s poistnou sumou 30 000 eur.
  • Poistenie právnej ochrany s poistnou sumou 5 000 eur.

„Okrem liečebných nákladov, poistenia zodpovednosti za škodu na majetku a na zdraví, pomoci pri zložení kaucie, poistenia batožiny, osobných športových, elektronických potrieb a akútneho ošetrenia zubov je doplnené aj o novinku –  poistenie do hôr, ktoré zahŕňa poistné krytie na zásah Horskej služby na Slovensku až do výšky 5000 eur,“ uvádza riaditeľ úseku tvorby produktov a podpory predaja Poštovej poisťovne Ondrej Reichbauer. Viac informácií o cestovnom poistení od Poštovej poisťovne nájdete na http://www.postovapoistovna.sk/?utm_source=topky&utm_medium=Prclanok&utm_campaign=Kampan_Zima_11-12_2017&utm_content=Prclanok

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu