Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

MY SME LES: Osobnosti a milovníci lesov bojujú za zastavenie devastácie slovenských lesov

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: PR)

Virálnym videom so zábermi na ťažbou spustošenú prírodu štartuje kampaň občianskej iniciatívy MY SME LES, v ktorej sa spájajú ochranári s kreatívcami, herečkami, hercami, moderátormi a inými osobnosťami. Rozhodli sa posilniť povedomie o silnejúcej ťažbe vo vzácnych lesoch, získať záujem ľudí pre túto tému a postupne podporovať a vyvíjať aktivity, ktoré budú smerovať k zmenám v oblasti ochrany prírody.

„Od roku 1990 narástol objem ťažby na Slovensku o 75%. Satelitné snímky ukazujú, že len v Národnom parku Nízke Tatry zmizlo viac ako 70km2 vzácnych lesov. Akoby zmizol život na takej ploche. Sme ľudia, ktorým záleží na tom, aby sa zastavila devastácia národných parkov a vzácnych lesov. Ťažba, ktorá v nich prebieha ohrozuje mnohé druhy živočíchov, ale aj nás ľudí a naše domovy.A to všetko vďaka nezodpovednému prístupu štátnych orgánov.“

Tieto a ďalšie slová výzvy znejú vo videu postupne z úst Kristíny Svarinskej, Mariána Geišberga, Erika Baláža, Michala Wiezika, Zuzany Krónerovej, Roba Jakaba, Slávky Halčákovej, Petra Šarkana Nováka, Adely Vinczeovej, Samuela Smetanu a Evy Sakalovej. Kampaň podporuje aj mnoho iných ľudí. Základné myšlienky MY SME LES sú sformulované do DESATORA PRE LES na www.mysmeles.sk a kto s nimi súhlasí, môže sa do iniciatívy tiež pridať ako na webe, tak aj na facebooku.

Viac o tom prečo iniciatíva vznikla a ako chce pôsobiť je tiež na www.mysmeles.sk

„ Stále sa mi ozývali ľudia, ako by mohli pomôcť myšlienke ochrany vzácnych lesov. A tak sme spolu s priateľmi: Karolom Kaliským, režisérom Jonášom Karáskom, ktorý je aj autorom  videa, Rasťom Mičaníkom,Ľudmilou Kolesárovou, Jakubom Ptačinom,Jakubom Mrocekom  a ďalšími, pripravili s nulovým rozpočtom a len pre lásku k horám túto iniciatívu, ktorá ich bude spájať na jednom mieste a v jednej komunite.“hovorí ochranár Erik Baláž.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu