Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Všetky okresy svojimi pobočkami pokrývajú len tri slovenské banky.

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: PR)

Viac ako 1000 bankových pobočiek a viac ako 5 200 obyvateľov na jednu pobočku. Taká je štatistika dostupnosti bankových pobočiek na Slovensku. Všetkých 79 okresov svojimi pobočkami pokrývajú len tri slovenské banky. Jednou z nich je aj dynamicky rastúca Prima banka.

Majú banky vo vašom regióne dostatok pobočiek? Zistili sme, že na Slovensku to s dostupnosťou bánk až také ružové nie je. Najvýznamnejšieslovenské banky majú na Slovensku niečo cez 1000 pobočiek a na jednu pobočku tak pripadá  v priemere 5212obyvateľov.

Najmenej pobočiek majú banky, paradoxne, v najľudnatejšom Prešovskom kraji, kde na jednu pobočku pripadá v priemere viac ako 6 tisíc obyvateľov. Najlepšie sú na tom obyvatelia Bratislavského kraja, v ktorom sú služby jednej pobočky k dispozícii v priemere pre 3104 obyvateľov. V mnohých prípadoch by ste však pobočky najvýznamnejších slovenských bánk hľadali v menších mestách a obciach márne. Všetkých 79 okresov svojimi pobočkami totiž pokrývajú len tri slovenské banky: Slovenská sporiteľňa, VÚB banka a Prima banka.

Všetky okresy svojimi pobočkami
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

Z posledných prieskumov síce vyplynulo, že klasické pobočky bánk nie sú Slovákom ani náhodou ľahostajné, väčšina významných slovenských bánk však svoje pobočky v posledných rokoch viac zatvárala ako otvárala. Do menších miest a obcí sa bankám  nechcelo takmer vôbec. Proti prúdu sa rozhodla ísť Prima banka, ktorá za posledných päť rokov rozšírila svoju sieť o 78 pobočiek a až 199 bankomatov. Len v najľudnatejšom Prešovskom kraji otvorila za posledných päť rokov až 12 nových pobočiek. Dnes ju tak v rámci Slovenska nájdete naozaj všade a to aj menších mestách ako Medzilaborce, Sabinov či Kráľovský Chlmec. Ako jedna z troch bánk pokrýva Prima banka spolu so Slovenskou sporiteľňou a VÚB bankou všetkých 79 slovenských okresov a má tretiu najväčšiu sieť pobočiek a bankomatov. Viete, ako je na tom s dostupnosťou svojich služieb vaša banka? Pozrite si náš aktuálny prehľad.

Všetky okresy svojimi pobočkami
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu