Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nápad pre 3 generácie je ešte štedrejší

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Máte vo svojom okolí niekoho, kto by chcel pomáhať a spájať tak niekoľko generácií? Potom ho prihláste do grantového programu Nadácie Poštovej banky, Nápad pre 3 generácie. Dobrovoľnícke aktivity, vzájomnú spoluprácu a chuť vytvoriť niečo nové pre ľudí rôzneho veku, odmení Nadácia Poštovej banky už po tretíkrát. Cieľom je podporiť spoluprácu medzi deťmi, dospelými a seniormi a umožniť im v tejto uponáhľanej dobe tráviť spolu viac času a zároveň si viac pomáhať.

Kto sa môže uchádzať?

O podporu Nadácie Poštovej banky sa budú môcť uchádzať trojgeneračné nápady z oblasti vzdelávania, športu, sociálnej starostlivosti, zdravého životného štýlu, obnovy a úpravy verejných priestranstiev. Nápady, ktoré spájajú tri generácie môžu záujemcovia zasielať od 26. septembra do 7. novembra, pričom maximálna výška finančnej podpory pre jeden projekt je 2 000 eur. Všetci, ktorí prejavia záujem zapojiť sa do grantu, môžu zaslať svoje nápady prostredníctvomonline formuláru,  ktorý nájdu na webovej stránke Nadácie Poštovej banky.

Nápad pre 3 generácie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: PR)

Úspešné projekty

Tretie kolo grantu nadväzuje na dve predchádzajúce, veľmi úspešné kolá. V roku 2016 podporila Nadácia sumou 20 000 eur 16 skvelých trojgeneračných projektov ako napríklad Komunitnú záhradu občianskeho združenia Samaria, výstavbu oddychových miest Cyklokorytničky v Ružomberku, knižné búdky v Považskej Bystrici či športové krúžky pre rodiny a seniorov. Ešte úspešnejší bol druhý ročník. „V minulom roku nám do grantového programu prišlo rekordných 392 nápadov, čo nás naozaj príjemne prekvapilo. Preto sme sa v tomto roku rozhodli navýšiť celkovú sumu na 30 000 eur, vďaka čomu môžeme podporiť ešte viac zmysluplných a inovatívnych projektov spájajúcich 3 generácie,“ uvádza Hana Tarabová , správkyňa Nadácie Poštovej banky.

Najlepšie nápady bude v prvej fáze vyberať hodnotiaca komisia Nadácie Poštovej banky. Tieto podporí celkovou sumou 29 000 eur. Následne, v druhej fáze, bude môcť verejnosť zahlasovať na webe www.pre3generacie.sk za TOP projekt, ktorý získa bonus vo výške 1 000 eur. O finančnú podporu sa môžu uchádzať aktívni občania, iniciatívy, verejnoprospešné organizácie, školy a škôlky, zariadenia pre seniorov a samosprávy. Už teraz sa tešíme na množstvo zaujímavých a inovatívnych nápadov, ktoré nám zašlete.

-Reklamná správa-

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu