Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Milan Ftáčnik: Nejdem sa do funkcie učiť, ale zlepšovať život v kraji

Milan Ftáčnik PR článok Zobraziť galériu (3)
Milan Ftáčnik (Zdroj: PR)

Kandiduje na post župana Bratislavského kraja. Má skúsenosti ako bývalý starosta, primátor a poslanec kraja. Stavia na serióznosti a slušnosti, bez ktorých si nevie predstaviť svoje pôsobenie v politike. Kandiduje ako nezávislý bez podpory politických strán. Rozprávali sme sa s Milanom Ftáčnikom.

Jeden sľubuje dopravu zadarmo, druhý park pre rodiny v Petržalke, čím chcete voličov osloviť Vy?

Nedávam prísľuby, ktoré znejú lákavo, ak viem, že sa nedajú splniť. Ja verím v slušnú a serióznu politiku pre ľudí. Preto som sa stretol s každým starostom a primátorom v našom kraji, preto sa stretávam s ľuďmi, aby som vedel, čo čakajú od kraja na najbližších päť rokov. Toto všetko som premietol do svojho volebného programu, v ktorom navrhujem kroky pre lepšie fungujúcu verejnú dopravu, kvalitné vzdelávanie na stredných školách, vytváranie dobrých podmienok pre našich seniorov aj pre sociálne odkázaných, dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť. V programe myslím na človeka, pretože politika je pre mňa v prvom rade služba ľuďom.

Máte skúsenosti z funkcie starostu Petržalky, aj primátora Bratislavy. Ako ich vo funkcii predsedu kraja chcete využiť pre zlepšenie života v kraji?

Ja sa nejdem do funkcie predsedu kraja učiť. Pôsobil som 8 rokov aj ako poslanec krajského zastupiteľstva, takže od začiatku chcem začať s plnením svojho volebného programu. Pri riešení dopravy chcem čo najviac využiť koľajnice, pretože vlak ani električka nestoja v zápche. So starostami budem riešiť ako uľahčiť ich obyvateľom prístup na najbližšiu vlakovú stanicu, aj pomocou prímestských autobusov. Som za rozširovanie električkových tratí, v prvom rade v Petržalke až po Janíkov Dvor. Podporím budovanie cyklistických trás na cestu do práce aj na cykloturistiku. Podporím rozširovanie kapacity materských škôl. Navrhnem program výstavby nájomných bytov pre mladých a bývania pre sociálne odkázaných. Predložím program aktívneho starnutia na vytvorenie lepších podmienok pre seniorov v kraji. Zvýšim kapacitu zariadení sociálnych služieb a zavediem linku pomoci pre seniorov. Budem aktívne spolupracovať s predstaviteľmi miest a obcí pri ďalšom zlepšovaní života v kraji.  

Voliť v krajských voľbách chodí málo ľudí. Prečo by mali prísť a voliť práve Vás?

Možno sa to nezdá, ale vo voľbách rozhodujeme aj o sebe a o svojom živote. Mňa ľudia poznajú, vedia, že som finančne dal do poriadku zadlženú Bratislavu, že som získal eurofondy na rekonštrukciu Starého mosta, na nové električky a nové trolejbusy, že som reálne zvýšil transparentnosť Bratislavy. Kandidujem ako nezávislý kandidát, bez podpory politických strán. Na mňa sa môžete spoľahnúť, rozumiem problémom kraja a chcem využiť svoje skúsenosti na ich riešenie. Pre lepší život jeho obyvateľov.

 

Objednávateľ:
doc. RNDr. Milan Ftáčnik, CSc., Kúpeľná 8, 811 02  Bratislava
Dodávateľ:
MAYER/McCann-ERICKSON s.r.o., Dúbravská cesta 2, 841 05  Bratislava, IČO: 31374093

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu