Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Udeľovanie slovenských počítačových „Oskarov“ 2017

PR článok Zobraziť galériu (3)

Na spoločenskom večere IT GALA sa vo štvrtok 12. 10. 2017 odovzdávali prestížne ocenenia Najziskovejšia IT firma roka 2016, IT osobnosť, IT produkt a IT projekt roka 2017. Ceny udeľuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií.

Tradícia udeľovania týchto prestížnych ocenení pokračuje už sedemnásty rok. Cieľom je zhodnotiť odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty a produkty, realizované v danom roku.  Odborná komisia zostavila aj tento rok širšiu nomináciu viac ako 70 osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Na základe údajov z informačných dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie troch osobností, troch produktov a troch projektov bez určenia poradia.

V kategórii IT OSOBNOSŤ roka 2017 sa víťazom stal Michal Štencl, CEO spoločnosti Sygic, a. s.

Michal Štencl je spoluzakladateľom spoločnosti Sygic. V roku 2012 bol ocenený Krištáľovým krídlom a získal titul Podnikateľ roka 2009. Vyštudoval na Ekonomickej univerzite a absolvoval Stanford Executive Program for Growing Companies. Vo svojich 25 rokoch založil spoločnosť Sygic, ktorá priniesla do sveta smartfónov prvú navigačnú aplikáciu pre iPhone. Vedie Sygic, lídra v navigačných riešeniach, zviditeľnil Slovensko prvou navigačnou aplikáciou pre prepojené vozidlá či pre smart hodinky Apple Watch.

V kategórii IT PROJEKT roka 2017 ocenenie získal projekt Komerčné 4K vysielanie v digitálnej televízii na optických i bezdrôtových sieťach v OTT aj v satelitnej televízii. Cieľom je zvýšenie kvality obrazu, zrýchlené ovládanie vďaka výkonnejšiemu set-top boxu, podpora prechodu čoraz viac TV staníc z SD a HD vysielania na UHD. Projekt prihlásila spoločnosť ANTIK Telecom, s. r. o.

V kategórii IT PRODUKT roka 2017 sa víťazom stal produkt Minit, inovatívny softvér na automatizovanú analýzu, audit a optimalizáciu procesov. Minit vytvára interaktívne mapy firemných procesov, ktoré presne zobrazujú interakcie ľudí, strojov a softvéru. Produkt prihlásila spoločnosť GRADIENT ECM, s. r. o.

Najziskovejšou IT FIRMOU roka 2016 sa stala spoločnosť ESET, spol. s r. o. Kategória Najziskovejšia IT firma roka vychádza z kvantitatívnych kritérií. Rebríček pripravujú spoločnosti Across Private Investments, FinStat a Digital Visions (PC REVUE). Hlavné kritérium na zaradenie do rebríčka je príslušnosť firiem do odvetvia informačných a telekomunikačných technológií, ako hlavného predmetu podnikateľskej činnosti. Z týchto firiem bolo vybraných 100 s najvyššou EBITDA, teda ziskom pred zdanením, úrokmi, odpismi a amortizáciou. Tieto spoločnosti sa následne hodnotili z hľadiska medziročného rastu EBITDA, návratnosti vlastného kapitálu (ROE), návratnosti aktív (ROA) a ziskovej marže.  

Udeľovanie slovenských počítačových „Oskarov“
Zobraziť galériu (3)

O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií v zložení: Ivan Kopáčik (ISACA), Ľuboslav Lacko (PC REVUE), Ján Šebo (CTF), Mário Lelovský (ITAS), Boris Tytykalo (SITA), Jozef Šupšák (eFOCUS), Filip Hanker (Živé.sk), Slavomír Bača (Mentor Partners/robime.it) a Martin Drobný (DIGITAL VISIONS).Kompletný rebríček TOP100 najziskovejších IT firiem za rok 2016 je uverejnený v IT Ročenke 2017.

Ocenenia Najziskovejšia IT FIRMA, IT OSOBNOSŤ, IT PRODUKT a IT PROJEKT roka 2017 boli udelené 12. októbra 2017 na slávnostnom večere IT GALA. Výročné podujatie slovenskej komunity informačných technológií IT GALA organizuje Digital Visions, vydavateľ magazínu PC REVUE a portálu PCREVUE.SK. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu