Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Exkluzívny test obliečok a uterákov: Porazí klasická bavlna módny bambus?

PR článok Zobraziť galériu (5)

Bambus a bavlna majú mnoho podobných vlastností, ale aj napriek tomu sa od seba odlišujú niektorými svojimi špecifickými parametrami. Oba materiály sú prírodného charakteru, ich vlákno pochádza z rastlín. Bavlna je zbieraná v chumáčoch z puknutých toboliek bavlníku, zatiaľ čo bambusové vlákna sú získavané zo stoniek rastliny. Každá z tkanín poskytuje iné výhody.

Dva materiály, množstvo úprav

Obliečky Natura sú z bavlneného saténu. Ten je jemný, veľmi príjemný na dotyk a jeho výhodou je, že nekĺže. V zime hreje, v lete chladí. Prirodzený lesk je výsledkom atlasovej väzby jemne česaných priadzí. Podobné odtiene zemitých farieb nájdeme aj na obliečkach Veronica. Tie sú však vyrobené z bambusu a ich prednosti sú odlišné- Oceníte u nich predovšetkým silnú absorpčnú schopnosť, ktorá príde vhod v letných mesiacoch, kedy sa telo prirodzene viac potí. Bambus navyše eliminuje viac než 70 % baktérií zo svojho povrchu.

Pozrieť si viac->

Exkluzívny test obliečok a
Zobraziť galériu (5)

Napínacie prestieradlá – držia ako pribité

Možno si hovoríte, že prestieradlá sú skoro všetky rovnaké, ale nie je to pravda. Keď sa zameriame len na prestieradlá s gumou, nájdeme rozdiely predovšetkým v štruktúre materiálu. Napínacie prestieradlo môže byť aj tkané, ale oveľa častejšie sa stretneme s pružným úpletom. V bavlnenom prevedení to bude 100% bavlnené jersey, ktoré je veľmi hladké a príjemné na dotyk. Bambusová verzia napínacieho prestieradla má vyššiu gramáž a jeho štruktúru tvorí slučkové froté. Vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam je ideálny pre alergikov.

Pozrieť si viac->

Exkluzívny test obliečok a
Zobraziť galériu (5)

Obliečky – komfort vyžaduje nasiakavý materiál

Bavlnu nájdeme v rôznych úpravách. 100% renforcé, z ktorého sú obliečky Multicolor, vyniká extrémnou jemnosťou a hebkosťou použitých priadzí. Má zvýšené absorpčné schopnosti, vďaka ktorým výborne odvádza telesnú vlhkosť, vyrovnáva teplotné rozdiely a navyše je odolná proti oderu. Vzor obliečok Adal lila pôsobí harmonicky a štýlovo. Bambusové vlákno má skvelé termoregulačné vlastnosti, je priedušné a nočné potenie tak obmedzuje na minimum. A pokiaľ sa predsa len spotíte, bleskovo a bez problémov zvyšnú vlhkosť pohltí.

Pozrieť si viac->

Exkluzívny test obliečok a
Zobraziť galériu (5)

Bambusové uteráky – nízka gramáž, vysoká nasiakavosť

Najdôležitejšou kúpeľňovou textíliou je bezpochybne uterák alebo osuška. Tá má byť predovšetkým nasiakavá, musí dobre prijímať vodu. Bavlnený froté uterák Kréta je klasika preverená rokmi. Vysoká gramáž 500g/m2 ho radí do kategórie hutných silných „froťákov“. Bambusové uteráky a osušky Verde majú gramáž o trochu nižšiu, avšak mimoriadna nasiakavosť bambusového vlákna zaručuje jeho funkčnosť. Pri praní froté uterákov, či už z bavlny alebo bambusu, by sme nemali používať aviváž. Tá môže zlepiť vlákna a znížiť tak ich nasiakavosť.

Pozrieť si viac->

Exkluzívny test obliečok a
Zobraziť galériu (5)

Župany – pohodlie nesmie nič rušiť

Pokiaľ nevlastníte kvalitní župan, určite si ho zaobstarajte. Aspoň raz ochutnajte život županového povaľača. Existujú totiž ľudia, ktorí župan vo svojom voľnom čase prakticky nevyzliekajú. Ak si vyberiete modely Terry, môžete očakávať nasledujúce zážitky. Je hladký a ľahký, zo 100 % bavlneného úpletu, ktorý je príjemný na tele a vy v ňom budete vyzerať upravene. Ak hľadáte župan, ktorý použijete namiesto osušky, voľte materiál z bambusového vlákna. Župan Stefano je extrémne nasiakavý a osuší vás do poslednej kvapky. Pretože bambus absorbuje až 3x viac vlhkosti než bavlna.

Pozrieť si viac->

- reklamná správa -
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu