Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nové SUV od Volkswagenu: privítajte T-Roc!

Porsche PR článok Zobraziť galériu (8)
Porsche

Volkswagen to s modelovou ofenzívou myslí vážne. Pred pár dňami predstavil nové malé SUV, ktoré má predpoklady poriadne zamiešať karty: Volkswagen T-Roc.

Trieda SUV a crossoverov je čoraz obľúbenejšia. Je ľahké pochopiť, prečo. Vyšší podvozok sa lepšie kamaráti s rozbitými mestskými cestami a vysokými obrubníkmi, ale zároveň vám umožňuje popustiť uzdu fantázii a vybrať sa na miesta, kam by ste si s klasickým hatchbackom netrúfli. Najmä ak je k dispozícii aj pohon 4x4. Ďalšou výhodou je vyššia pozícia za volantom, ktorú oceňujú najmä ženy, avšak každého poteší lepší výhľad z auta a s ním spojený väčší prehľad o tom, čo sa deje naokolo. Bonusom je príjemnejšie nastupovanie do auta. Pridajme k tomu všetkému mimoriadne pekný dizajn, špičkové bezpečnostné a asistenčné systémy, praktický interiér a dostaneme... Volkswagen T-Roc!

Porsche
Zobraziť galériu (8)

V poradí štvrté SUV od Volkswagenu (po modeloch Touareg, Tiguan a Atlas, určenom zatiaľ len pre americký trh) je zatiaľ najmenšie a najdostupnejšie. Napriek tomu, že dĺžka T-Rocu je o 252 mm menšia, než má Tiguan, neznamená, že je to malé auto. Vďaka dômyselne navrhnutému interiéru je praktické a ponúka dokonca 445-litrový batožinový priestor. Po sklopení zadných sedadiel je k dispozícii dokonca 1290 litrov. Zvonku však T-Roc pôsobí kompaktne a dynamicky. Jeho športový naturel je možné ešte zvýrazniť kontrastným lakovaním strechy, ktoré je vo Volkswagene dostupné prvý krát. Na výber sú tri farby: čierna, biela a hnedá, pričom lakovanie sa týka aj A-stĺpikov a spätných zrkadiel. Všetko je zavŕšené novou, širokou maskou chladiča s dvojdielnymi svetlami a štýlovými dennými LED svetlami v tvare päťuholníka.

Interiér T-Rocu hrá na modernú strunu. Klasické prístroje je možné za príplatok nahradiť 11,7-palcovým digitálnym prístrojovým štítom Active Info Display druhej generácie. Ten je ešte krajší, intuitívnejší a zároveň prehľadnejší, než doteraz. Medzi vymoženosťami v kabíne nechýba palubná Wi-Fi sieť, bezdrôtové nabíjanie smartfónov či kompletná konektivita cez MirrorLink, Apple Car Play či Android Auto.

Porsche
Zobraziť galériu (8)

Volkswagen T-Roc patrí medzi najbezpečnejšie autá v triede vďaka rozsiehlej bezpečnostnej výbave. Množstvo senzorov, kamier a radarov zabezpečia, že sa T-Roc zrážke buď úplne vyhne, alebo vás na hrozbu upozorní, alebo zmierni jej možné následky, a to prakticky zo všetkých strán. Ak nemáte radi stresy z preplnených ranných ciest, isto vás poteší, že T-Roc môže byť vybavený aj adaptívnym tempomatom a asistentom pre jazdu v dopravnej zápche. Pre čo najbezpečnejšie jazdné vlastnosti je tu zas precízne vyladený podvozok a špeciálny pohon 4x4 s niekoľkými režimami.

Nové SUV od Volkswagenu bude k dispozícii s troma motormi spaľujúcimi benzín (1,0 TSI, 1,5 TSI a 2,0 TSI), a s troma, ktoré obľubujú naftu (1,6 TDI a 2,0 TDI v rôznom naladení). Ich výkonové varianty sú zhodné: 85, 110 a 140 kW.

Objednávkové knihy sa otvárajú už v septembri, takže ak vás T-Roc zaujal, nie je na čo čakať! Vidieť naživo ho môžete už čoskoro na autosalóne v Nitre.

- Reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu