Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záver leta s hudobnými legendami, ale aj mladou krvou česko-slovenskej hudobnej scény na Červenom Kameni

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: slovenskehrady.sk)

Už 9. septembra sa v podhradí hradu Červený Kameň uskutoční letný kultúrny festival Slovenské hrady. Popri koncertoch Richarda Müllera, IMT Smile, ale aj kapely Olympic či Arakainu s Luciou Bílou, budú môcť návštevníci spoznať aj históriu a pozrieť si expozície hradu.

Festival Slovenské hrady nadväzuje na najúspešnejší český festivalový projekt – Hrady CZ, ktorý aj tento rok od začiatku leta zapĺňa areály okolo historických pamiatok v Čechách a na Morave priaznivcami tej najlepšej českej a slovenskej hudby. Už po druhýkrát sa séria festivalov presúva aj na Slovensko.

Myšlienka spojenia letnej hudobnej zábavy a histórie tu našla svoj domov na hrade Červený Kameň. Tento rok, už 9. septembra, sa tam na dvoch scénach predstavia slovenské kapely Zoči Voči, Korben Dallas, Desmod, IMT Smile či raper Mike Spirit H16 a tiež spevák Richard Müller. Slovenských muzikantov doplnia české rockové legendy z kapely Olympic, spevák Tomáš Klus či Arakain s Luciou Bílou.

Šancu predstaviť sa na jednom pódiu s hudobnými legendami tento rok dostali aj mladé slovenské kapely, ktoré mali možnosť o svoje miesto na festivale zabojovať v súťaži. Jej víťazom sa stala kapela Instinct. Od fanúšikov festivalu a tiež svojich vlastných priaznivcov získala v internetovom hlasovaní 1800 hlasov. Pre popovú kapelu, ktorá spolu funguje od roku 2011, bude koncert na festivale Slovenské hrady špeciálny navyše tým, že len deň predtým oficiálne predstavia svoj nový album Na inzerát. Skupina, ktorá sa už môže pochváliť viacerými rádiovými singlami, tak divákom na Červenom Kameni ponúkne aj úplne nové skladby, ktoré dosiaľ naživo ešte neodohrali.

Festival Slovenské hrady je aj o spojení s tradíciami a históriou. Tú návštevníkom priblížia sprievodné remeselné prezentácie či tvorivé dielne, ale tiež možnosť spoznať v rámci festivalovej vstupenky aj expozície samotného hradu Červený Kameň.

Lístky sú k dispozícii prostredníctvom portálu Predpredaj.sk, ešte stále za zvýhodnenú predpredajovú cenu 22 eur. Na mieste potom budú vstupenky drahšie. Organizátori však pripravili zvýhodnené ceny vstupného pre deti v sprievode rodičov, ale napríklad aj seniorov, ktorí by si chceli vychutnať hudobné legendy a festivalovú atmosféru v unikátnom prostredí. Aktuálne informácie o festivale nájdete na stránke www.slovenske-hrady.sk.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu