Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Volkswagen Polo: všetko je naopak!

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: PR)

Volkswagen vzal základy modelu Polo a prevrátil ich naruby. V tom najlepšom slova zmysle. Privítajte celkom novú generáciu Volkswagenu Polo!

 

Pokrok nezastavíš: nový Volkswagen Polo je takmer vo všetkých rozmeroch väčší, než legendárny Golf štvrtej generácie. Priestoru v ňom je dokonca nepomerne viac. V rámci napredovania treba občas porušiť zaužívané dogmy. Polo dostalo celkom novú platformu, ktorá takýto posun vpred umožňuje. Je dlhšie, širšie a má väčší rázvor, než pred tým. Jeho výška sa nepatrne znížila, aby vyzeralo šik. Ak sa teraz bojíte o priestor pre zadných pasažierov, už sa nemusíte. Polo má na zadných sedadlách viac miesta, než niektorí konkurenti z vyššej triedy. Ale nepredbiehajme.

Nové Polo je kus krásneho auta, ktoré si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti. K dispozícii je široká paleta lakov, polepov a najmä dekorov, čalúnení a farieb interiéru. Samotný kokpit malého Volkswagenu je jedným obrovským prekvapením. Nasťahovali sa sem technológie z Passatu! Za volantom vás dokonca privíta digitálny prístrojový štít Active Info Display druhej generácie, ktorý má v Pole svoju premiéru v rámci celej Skupiny Volkswagen! Kúsok vedľa neho sa nachádza ďalší, hlavný displej kabíny, ktorý môže mať uhlopriečku až 8 palcov. Ten sa totiž presťahoval do vrchnej časti palubnej dosky, takže výduchy ventilácie sú pod ním. Tento „prevrat“ má svoj význam: vodič má displej lepšie vo svojom  zornom poli a uľahčuje sa aj jeho prepojenie s prístrojovým štítom. To predstavuje základ pre koncepciu budúcich modelov Volkswagenu. To je len dobre, pretože kabína nového Pola vyzerá perfektne, najmä keď sa trochu pohráte so špecifikáciou a zvolíte veselé farby. Ako sme už načrtli, kabína Pola je nadpriemerne priestranná vo všetkých smeroch. Dokonca aj batožinový priestor má úctyhodných 351 litrov namiesto pôvodných 280.

V oblasti výbavy patrí Polo opäť k špičke vo svojom segmente. Môže sa popýšiť Full LED svetlami, klimatizáciou Air Care s filtrom alergénov, bezdrôtovým nabíjaním smartfónov a aj veľkou  panoramatickou strechou. K dispozícii je dokonca aj podvozok Sport Select s aktívnymi tlmičmi. Asistenčné systémy, ktoré boli kedysi vyhradené pre Golf, či dokonca Passat, si po novom môžete objednať aj do modelu Volkswagen Polo. Prednárazový systém s monitorovaním chodcov a automatickým brzdením sú už samozrejmosť, avšak Polo si môžete objednať aj s adaptívnym tempomatom ACC! K dispozícii je aj monitorovanie mŕtveho uhla a asistent manévrovania, ktorý pri parkovacích manévroch v rýchlosti do 10 km/h automaticky zabrzdí, ak by hrozilo, že majiteľ nacúva do stĺpika či inej prekážky, ktorú si možno nevšimol. Polo dokáže dokonca aj samo zaparkovať!

Ponuka motorov sa pre Polo začína na trojvalci 1,0 TSI, pokračuje cez 1,5 TSI EVO a vrcholí pri motore 2,0 TSI s výkonom 147 kW vo verzii GTI! Neobchádza ani diesle či motor 1,0 TGI na zemný plyn. Už si len vybrať! Na prezentácií nového Volkswagen Polo sme boli aj my, prečítať o tom, si môžete tu.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu