Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Mirka Dobiš Michalková alias fashionspy, plánuje v lete Sardíniu aj rodinnú pohodu

PR článok Zobraziť galériu (7)

Deti Vám zmenia život od základov. Ak ale máte dostatok podpory, bude ich výchova skutočným dobrodružstvom. Miroslava Dobiš Michalková nám porozprávala ako jej deti zmenili život a na čo kladie pri ich výchove najväčší dôraz.

Ako Vám zmenil život príchod Vašich synov?

Život sa vo všeobecnosti s príchodom detí mení takmer od základov a ani u nás to nebolo inak. Zrýchlilo sa tempo všedných dní, a keďže som sa nevedela vzdať svojej práce módnej stylistky, ktorá bola mojím najväčším hobby, začala som sa realizovať prostredníctvom blogu. Hlavným cieľom bolo inšpirovať ženy a uplatniť svoje skúsenosti. Myslím, že sa podarilo, keďže blog sa počas jediného roka existencie zaradil medzi najčítanejšie na Slovensku. Nesmierne ma to teší, napĺňa a logicky za to vďačím aj svojím deťom a manželovi.

Čo vás najviac prekvapilo pri výchove?

Najväčšie prekvapením bolo, že pôrodom nič nekončí, ale len začína. Taktiež som pochopila význam tvrdenia „Malé deti, malé problémy. Veľké deti, veľké problémy.“ Tiež ma denne prekvapuje, koľko vecí sa dokážem naučiť naopak ja od detí.

Kto Vám najviac pomáha?

Mám to šťastie, že je to môj manžel, ktorý sa angažuje vo výchove a starostlivosti každú voľnú chvíľku, samozrejme v rámci možností, a po práci. Taktiež sa môžem spoľahnúť na podporu rodičov.

Ako zvyknete v lete tráviť čas s rodinou?

Snažíme sa čo najviac času tráviť s deťmi vonku. Piknikujeme, navštevujeme rodičov, prarodičov, chodíme do prírody, či k vode. Také tie klasické letné dni plné slnka, smiechu a pohody. Nič špeciálne.

V čom pri nakupovaní pre deti nerobíte kompromisy, na čo si potrpíte?

Dušu módnej stylistky v sebe nezapriem a často nakupujem kvôli dizajnu, no ako aj na blogu často zdôrazňujem, prvoradé pri detskej móde je pre mňa zdravotné hľadisko. Preferujem prírodné materiály a jednoduché strihy. Tiež dbám na to, za akých okolností a v akých podmienkach produkty vznikali. Uprednostňujem domácu, lokálnu výrobu, aj keď nie vždy to ide. Špeciálne si potrpím na detské topánky, ktoré musia byť kvalitné, s fixovanou pätou a anatomickou stielkou. Najmä pri hre a dlhších výletoch je to pre nás úplný základ.

Chystáte počas prázdnin veľkú dovolenku?

Áno. Počas horúcich júlových dní sa chystáme na Liptov, kde si užijeme krásy Slovenska a koncom leta, keď trochu podrastie náš dvojmesačný syn Bruno, aj na Sardíniu. Je vzdialená len hodinu letu z Bratislavy, takže pre nás je to ideálna destinácia.

Ako sa balíte, čo nesmie chýbať?

Samozrejme letná výbava ako plavky, klobúky, krémy s ochrannými faktormi, či hračky a detské knižky. Keďže budeme fotiť na blog, tak aj kooopec oblečenia a topánok. Čo sa tých týka, Matiasa často prezúvam a mením mu topánky, aby nebol celý deň v jedných a nedeformovala sa mu tým klenba.

Máte obľúbené miesto, kde sa syn vyblázni a vy si oddýchnete?

Mám takých miest niekoľko. Miesto nie je pre mňa podstatné, dôležité je, aby som bola so svojimi blízkymi, či priateľmi a dokážem vypnúť kdekoľvek.

Leto býva skúškou trpezlivosti pre mnohých rodičov. Preto sa starajte o svojich najmenších bez kompromisov a užívajte si horúce dni plnými dúškami.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu