Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyhrajte knihu Liečivé polievky. Posledné dni na zapojenie...

Kniha Liečivé polievky
Kniha Liečivé polievky

Je jedno, aký základný vývar pripravíte – zo zeleniny, hydiny, kostí či rýb. Či si ho vychutnáte číry alebo z neho vykúzlite polievku. Výsledkom bude stále pocit šťastia a zdravie na tanieri.

1. Vitaj ENERGIA!

Bez fosforu niet energie – a v silnom vývare je ho dosť. Nedostatok minerálnych látok spôsobuje únavu – silný vývar prekypuje minerálnymi látkami. A navyše glycín dôležitý pre hemoglobín zabezpečí v krvi viac kyslíka – najdôležitejšieho životobudiča.

2. Tmel pre črevá

Aminokyselina L-glutamín je niečo ako náplasť na črevá. Vo vývare z kostí je jej veľa. A v prirodzenom spojení! A ešte jedna výhoda – živiny sa vo vývaroch vyskytujú v takej forme, že takmer nezaťažia črevá a ľahko sa vstrebávajú.

3. Zdravie pre kosti

Želatína z vývaru z kostí predchádza osteoporóze a pomáha hojeniu zlomenín či pri problémoch s väzmi a šľachami. Posilňuje čeľuste a zuby. A premaže aj kĺby.

4. Prameň mladosti

Zabudnite na botox – pite vývar z kostí. Poskytne materiál pre kolagén. V pokožke sa vytvorí hustá sieť kolagénových vlákien, ktorá pleť napne, udrží ju pružnú a vyhladí vrásky.

5. Ochranný obal pre nervy

Po polievke sa dobre spí, upokojuje nervy a vyvoláva dobrú náladu. Prečo? Poskytuje Schüsslerove tkanivové soli vo vysokej koncetrácii, najmä minerálne látky mimoriadne dôležité pre nervy – magnézium a kalcium.

6. Postrach pre vírusy

Horúci vývar je ideálny pokrm pre chorých, pretože je ľahko stráviteľný a zohrieva telo i dušu. To prebúdza vnútorného lekára. Telo zvyšuje prekrvenie a obranné sily sa sústredia na miesta, kde sú potrebné. Či je to nos alebo brucho…

7. Prípravok na zníženie chuti do jedla

Vývar pred jedlom spustí uvoľňovanie hormónu cholecystokinínu, ktorý je zodpovedný za reguláciu chuti do jedla a signalizuje mozgu pocit sýtosti. Postará sa o to, aby sme už z nasledujúceho chodu zjedli menej.

8. Pomocník pri hladovke

Vývary sa vynikajúco hodia k pôstu, pretože zásobia telo minerálnymi látkami a bielkovinami, zohrejú dušu a tlmia hlad.

9. Likvidátor “opice”

Vývar je najzdravšia odpoveď na raňajšiu opicu. Prinavráti telo stratené tekutiny vrátane minerálnych látok.

10. Tvorca svalov

Tanier vývaru dodá veľké množstvo L-karnitínu. Proteíny nám pomôžu odbúravať tuky, vypestovať svaly a regenrujú imunitný system. Preto stará mama varí vývar zakžadým, keď vnuk potrebuje silu.

Tak čo, presvedčili vás? Ak áno a chceli by ste načerpať nové inšpirácie na liečivé polievky, môžete sa zapojiť do súťaže o túto knihu v internetovom kníhkupectve iPark.sk priamo tu >>

Viac o téme: Kniha Liečivé polievky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu