Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dosť bolo tuctových voňaviek, tej Vašej sa žiadna nevyrovná

Niche vône parfumérskeho domu Amouage založeného sultánom z Ománu PR článok Zobraziť galériu (5)
Niche vône parfumérskeho domu Amouage založeného sultánom z Ománu

Povedzme si otvorene, pri kúpe vždy rozhoduje nos a pocity. Buď nám parfum evokuje vôňu niečoho príjemného, alebo nám naopak nesedí. Je jedno, či ide o parfumy svetových značiek alebo niche parfumy. Hlavne nech nám parfum dobre vonia. Prečo by ste teda mali meniť svoje obyčaje a presedlať na niche parfumy? Dôvodov je niekoľko.

Než začnete študovať, čo to tie niche parfumy vlastne sú, položte si otázku. Chcete voňať výborne? Alebo chcete voňať výborne, no byť súčasne pre svoj jedinečný parfum zapamätateľnou osobou?

Kedy voliť parfumy svetových značiek?

Pokiaľ usudzujete, že vám stačí výborná vôňa a nepotrebujete investovať svoje peniaze do exkluzivity, zvoľte osvedčené a originálne parfumy svetových značiek nazývané ako „dizajnérske“ alebo „mainstreamové“. Aj v tomto svete, kde sa vône vyrábajú hromadne, je však možné nájsť kúsok, ktorý k vašej osobnosti dokonalo zapasuje. No je pravda i to, že okrem Vás môže dizajnérsky parfum zaujať aj ďalších 20 – 50 osobností vo Vašom okolí, najmä ak ide o bestseller. Presne ako šaty, kvôli ktorým si občas vedia ženy skočiť do vlasov. Aj tie sú vyrábané tak, aby svedčili vkusu čo najväčšej masy ľudí.

Kedy presedlať na niche vône?

Dajme tomu, že ste človek, ktorý potrebuje preraziť vo svete, kde vládne tvrdá konkurencia. V takom prípade ste možno zvolili ako odpoveď druhú možnosť. Oveľa viac by vám mohol vyhovovať niche parfum, ktorý bude taký unikátny, ako váš podpis. Niche parfumy majú každý svoj vlastný príbeh a boli tu ešte skôr, než sa objavili mainstreamové vône. Používala ich šľachta, vyrábali sa pre kráľovské rodiny a v Buckinghamskom paláci sú niche vône populárne dodnes, najmä tie od značky Penhaligon´s. Nuž prečo by nemali byť dobré a dostupné i pre Vás?

Vône Penhaligon's hodné aj záujmu členov kráľovskej rodiny
Zobraziť galériu (5)
Vône Penhaligon's hodné aj záujmu členov kráľovskej rodiny

Niche parfumy = jedinečnosť s každým nádychom

Hoci sa to podľa fotografií krásnych flakónov ani nezdá, žiadny niche parfum sa nikdy neprezentoval cez lákavý obal. Možno občas zazriete niektorý odfotený v článku, kde o ňom rozpráva nejaká známa osobnosť, najviac Vám budú zrejme povedomé parfumy Armani Privé (pre ich podobnosť s flakónmi parfumov Giorgio Armani Sí), ale niche značky sa nezameriavajú na marketing. Dôležité sú prírodné ingrediencie najvyššej kvality, obmedzené množstvá vyrobených kusov a exkluzivita.

Armaniho exkluzívna niche značka Giorgio Armani Privé
Zobraziť galériu (5)
Armaniho exkluzívna niche značka Giorgio Armani Privé

Niche vône sú dostupné len vo vybraných parfumériach alebo online. Napríklad na úplne novom webe parfumérie Elnino.sk, kde nájdete všetko a nestratíte svoj drahocenný čas ani energiu. Obzrite sa napríklad po pokladoch značky Montale Paris, Tom Ford, L´Artisan Parfumeur, alebo Byredo - osvedčených vôňach módnych šéfredaktorov, modeliek i celebrít.

Obľúbená kvetinová niche vôňa Byredo Flowerhead
Zobraziť galériu (5)
Obľúbená kvetinová niche vôňa Byredo Flowerhead

Obrovský výber voňavých produktov, nové 3D fotografie, intuitívne vyhľadávanie, recenzie odborníka, tipy na skvelé parfumy, horúce novinky a samozrejme niche vône. Vyskúšajte nové funkcie, ktoré Vám uľahčia orientáciu i nákup a nezabudnite ani na prebiehajúce akcie.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu