Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Volkswagen Arteon mieri do Ženevy!

PR článok Zobraziť galériu (3)

Nástupca obľúbenej kupé-limuzíny Passat CC sa naplno predstaví na autosalóne v Ženeve spolu s ďalšími novinkami Volkswagenu.

Volkswagen Passat CC bol mimoriadne obľúbený, pretože kombinoval ergonómiu typickú pre Volkswageny s ladným, reprezentatívnym dizajnom a športovou siluetou kupé. Človek poľahky zabudol, že CC malo štvoro dverí. Nový Volkswagen Arteon má pokračovať presne v týchto šľapajách.

Jeho najsilnejšou stránkou má byť dizajn a celkom nový, jedinečný dizajnový jazyk. Arteon chce pôsobiť ako umelecké dielo. Aj preto je prvá časť jeho názvu „Art“. Pri jeho tvaroch sa dizajnéri inšpirovali prírodou a tečúcou vodou, takže môžeme očakávať plynulé línie a aerodynamický tvar. Predná časť tohto grand-tourera je výrazne horizontálne členená, čo mu dodáva sebavedomý postoj na ceste. Široká predná maska zasahuje až do trojrozmerných predných LED svetlometov. Podobne, ako pri modeli Passat CC (neskôr len CC) má aj Arteon výraznú kupé siluetu s dlhou, postupne klesajúcou strechou. Čerešničkou na torte, ktorá Arteon posúva medzi prémiovú konkurenciu, sú štýlové bezrámové okná dverí.

Čo je takéto krásne, býva často nepraktické. Volkswagen si však dovolí oponovať. Model Arteon má totiž karosériu typu liftback. To znamená obrovské piate dvere od batožinového priestoru, skvelý prístup k nákladu a aj veľká kapacita samotného kufra. Chcete vedieť viac? To aj my. Lenže viac informácií zatiaľ nemáme. Volkswagen si totiž kompletné predstavenie nového, príťažlivého modelu vyššej triedy necháva až na autosalón v Ženeve. Tomu sa už chvejú brány od nedočkavosti, pretože za pár dní sa majú otvoriť. A práve za nimi sa bude v stánku Volkswagenu pod plachtou ukrývať nový Arteon. Po strhnutí tejto autosalónovej uniformy ho uvidíme v plnej kráse a dozvieme sa aj viac informácií. Ak ho chcete vidieť naživo, príďte sa pozrieť do Ženevy! Popri Arteone tam uvidíte aj faceliftovaný Volkswagen Golf, Tiguan Allspace a určite prídu aj zástupcovia Volkswagenov budúcnosti – rodiny I.D. so schopnosťami autonómnej jazdy. Nechajme sa prekvapiť. Ak je pre vás Ženeva nedostupná, máme dobré správy, sledujte oficiálny Instagram spoločnosti Volkswagen, všetko tam uvidíte. Môžeme sa tešiť, Volkswagen Arteon uvidíme aj na autosalóne v Bratislave! Zaujal vás článok? Viac z noviniek si prečítajte na www.volkswagenblog.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu