Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Moc, mafia, únos a Slovensko

PR článok Zobraziť galériu (51)
(Zdroj: PR)

Dano Heriban ako cynický mafiánsky boss, Maroš Kramár ako Predseda, ktorému jeho šéf tajných Milan Ondrík zorganizuje únos prezidentovho syna v podaní Juraja Hrčku. Film ÚNOS až príliš pripomína realitu deväťdesiatych rokov na Slovensku.

Dozvedieť sa pravdu, znamená navždy stratiť ilúzie. Vyšetrovateľovi únosu prezidentovho syna sa do očí vysmieva riaditeľ tajnej bezpečnosti. Hľadá spravodlivosť? Chce odhalenie? Potrebuje niekto vedieť, kto uniesol syna prezidentovi? Štát, to sme my, politici a my povieme, ako sa to celé stalo. A to bude pravda.

Mrazivý triler režisérky Mariany Čengel Solčanskej ÚNOS nás vracia na Slovensko polovice deväťdesiatych rokov.

Príbeh sa začína v momente, keď novinárka Marta nájde pred domom v igelitke zakrvavenú hlavu svojho brata. V tej chvíli ešte netuší, že tento zločin je iba kúskom roztrieštenej skladačky, ktorej súčasťou sú aj najvyšší predstavitelia štátnej moci. Rozhodne sa hľadať pravdu na vlastnú päsť a nechtiac sa ocitne uprostred obludného kruhu násilia. Mafiánske praktiky, tajné služby a túžba po moci vedú k únosu prezidentovho syna a následne k smrti nevinných.

Príbeh spája napätie a krutú realitu, ukazuje na krehkú hranicu života a smrti, zločinu a zákona. Pravda pre mocných nemá cenu a násilie je štátnou pracovnou metódou.

Na plátne sa v hlavných úlohách predstavia Rebeka Poláková, Dano Heriban, Milan Ondrík, Milan Mikulčík, Vladislav Plevčík, Maroš Kramár, Ján Greššo, Juraj Hrčka, David Hartl a Tomáš Hanák.

Sme inšpirovaní životom a udalosťami, ktoré zanechali dodnes otvorené rany na slovenskej spoločnosti,“ hovorí Mariana Čengel Solčanská. . „Politický príbeh tu zasahuje do života obyčajných ľudí. Keď sa hlavná hrdinka, mladučká novinárka Marta, začne zaujímať o veci, ktoré

sa okolo nej dejú, zistí, že žije vo veľmi pokrivenej dobe. Politická moc sa v tých časoch ocitla v rukách, ktoré sa nezdráhali namočiť do krvi nevinných ľudí.“

Ústrednú skladbu k filmu Pravda je len jedna nahral rapper Kali a video k nej na youtube má už vyše 1,25 milióna zhladnutí.

Film Únos prichádza do kín  2. marca 2017.

Moc, mafia, únos a
Zobraziť galériu (51)
 (Zdroj: PR)

Premiéra:  2.marca 2017

Originálny názov:  Únos

Krajina pôvodu: SR  

Rok výroby: 2017

Žáner:  triler

Dĺžka: 95 min.

Jazyková verzia: originálna verzia

Odporúčaná prístupnosť: 15+

Formát: 2D

Réžia: Mariana Čengel Solčanská

Scenár: Mariana Čengel Solčanská

Kamera: Laco Janošťák

Producent: JMB Film&TV Productions

Hrajú: Rebeka Poláková, Milan Mikulčík, David Hartl, Vladislav Plevčík, Ján Greššo, Juraj Hrčka, Maroš Kramár, Ady Hajdu, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková;

Trailery: 

Oficiálna stránka: www.unos.sk      

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu