Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zistili sme pre vás, ktoré lyžiarske strediská sú najviac obľúbené u Slovákov

PR článok Zobraziť galériu (8)

Navštevujú ich lyžiari zo všetkých kútov Slovenska, či už z Košíc alebo z Bratislavy. Predstavujeme vám najobľúbenejšie slovenské lyžiarske strediská.

Najväčšia je Jasná

Skúsení lyžiari vedia, že naším najväčším lyžiarskym strediskom je Jasná. Dominantou strediska je Chopok, ktorý sa rozprestiera na území dvoch regiónov. Sever je na Liptove a juh na Horehroní. Stredisko ponúka 49 km perfektne upravených zjazdoviek rôznej náročnosti, vhodných pre začiatočníkov, rodiny s deťmi, pre pokročilých lyžiarov, ale aj na usporiadanie pretekov na svetovej úrovni. Na Chopku premáva 30 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 30 000 osôb za hodinu. Slováci milujú Jasnú hlavne preto, že poskytuje výbornú zábavu pre celú rodinu a pre všetky kategórie lyžiarov. Na vrchol Chopku sa dopravíte najmodernejšími lanovkami Funitel alebo 15-miestnou kabínkou.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Najvyššie sa lyžujete v Tatranskej Lomnici

Najvyššie položené lyžiarske stredisko na Slovensku nájdete vo výške 850 metrov nad morom, na južnom úbočí Lomnického štítu. Najvyššie položená a najstrmšia zjazdovka na Slovensku sa nachádza v Lomnickom sedle. Oblúčiky na nej robíte vo výške 2 190 metrov nad morom a určite uspokojí aj najnáročnejších lyžiarov. Na svahu vás čaká prevýšenie až 1 300 metrov na 6,5-kilometrovej trati so šírkou až do 60 m. Pätnásťmiestna gondola na trase Štart – Skalnaté pleso v Tatranskej Lomnici spĺňa požiadavky najmodernejšej technickej úrovne a jej prepravná kapacita je 2 400 osôb za hodinu.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Najkrajší výhľad je na Štrbské pleso

Najvyššie položená tatranská osada Štrbské Pleso ponúka na južných svahoch Predného Soliska vyše 7 kilometrov ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí. S obľubou ich využívajú rodiny s deťmi, ale aj pokročilí lyžiari. Zjazdovky síce nie sú až v takej nadmorskej výške ako v Tatranskej Lomnici, ale čarokrásny výhľad na Štrbské pleso a do Tatranskej Kotliny je na nezaplatenie. Pre lyžiarov je k dispozícii 8 vlekov a lanoviek a 13 zjazdoviek.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Najväčší detský lyžiarsky park je na Donovaloch

Ak sa chystáte na lyžovačku so svojimi deťmi, určite navštívte náš najväčší detský FUN PARK na Slovensku, ktorý sa nachádza práve na Donovaloch. Je určený nielen deťom, ktoré sa chcú naučiť lyžovať, ale aj tým, ktoré sa už lyžovať vedia a chcú sa len zabaviť. Vo FUN PARKU je k dispozícii 9 posuvných pásov, pomocou ktorých sa deti oveľa ľahšie naučia lyžovať. Dospelým je určená 6-sedačková lanovka s 8-miestnou kabínou Nová hoľa, 4-sedačka v časti Záhradište, ako aj ďalších 14 vlekov s celkovou kapacitou až 14 100 lyžiarov za hodinu.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Najdlhšiu technicky zasnežovanú trať má Malinô Brdo

Vrchol zjazdovky sa nachádza vo výške 1 209 metrov nad morom. Meria 3 800 metrov, výškové prevýšenie je 660 metrov a priemerný sklon 17 %. Zjazdovka poteší milovníkov lyžovania najmä svojou mimoriadnou šírkou v hornej časti. Samotné stredisko sa nachádza pri Ružomberku a je položené v nadmorskej výške 1 209 metrov nad morom. Z Hrabova na Malinô Brdo vás pohodlne vyvezie moderná 1 770 m dlhá 8-miestna kabínová lanovka, ktorá za hodinu prepraví 1 500 osôb. Priamo v centre strediska sa nachádzajú 4-sedačková lanovka, 2 lyžiarske vleky a 4 vleky pre začiatočníkov a pre deti.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

Ideálnym autom na lyžovačku je Hyundai i20

Ak už máte jasno v tom, že sa chcete ísť lyžovať, poradíme vám aj v tom, čím sa tam najlepšie dostať. Ideálnym autom na lyžovačku je Hyundai i20. Lyžiarsku výbavu vrátane lyží naložíte pohodlne do batožinového priestoru a na sklopných zadných sedadlách v pomere 4 : 2 pohodlne odveziete ďalších dvoch spolucestujúcich. Mrazivú zimu zaženiete vyhrievaním nielen predných sedadiel, ale aj volantu. Pri teplotách, ktoré vás čakajú vo väčšine lyžiarskych stredísk, je to bonus, ktorý oceníte vždy, keď si do auta sadnete. Na ceste za aktívnym oddychom vás nezastaví ani zlé počasie. V Hyundai i20 máte už v základnej výbave k dispozícii okrem iného aj vyhrievané spätné zrkadlá, hmlové svetlá a statické prisvecovanie zákrut. Ak sa chystáte ísť lyžovať niekde ďalej a bojíte sa, že vás premôže únava, jednoznačne oceníte systém varovania pred opustením jazdného pruhu.  Zdá sa vám, že takáto zostava musí byť nad vaše finančné možnosti? Nový model Hyundai i20 teraz môžete mať s bonusom 2 200 € a s ľahkou splátkou už od 82 € mesačne. Želáme vám šťastnú cestu a príjemnú lyžovačku.

Zistili sme pre vás,
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: PR)

- reklamná správa -

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu