Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodičia, nezbláznite sa z rodičovstva!

Kniha Menej je viac Zobraziť galériu (2)
Kniha Menej je viac (Zdroj: PR, knizne)

Aj vy máte občas pocit, že vám to ako rodičovi všetko prerastá cez hlavu? Množstvo povinností, starosti v práci a málo času na deti. A ak, tak ste napätí, vystresovaní, niekedy dokonca aj vypeníte, lebo je toho naozaj príliš. Máme pre vás tip – vyskúšajte minimalistické rodičovstvo. Aj pri výchove a starostlivosti o deti totiž platí – Menej je viac.

Užívajte si život modernej rodiny vďaka tomu, že budete robiť menej. Dá sa to – kniha Menej je viac vás naučí pravidlá minimalistického rodičovstva. Skvelá príručka pre rodičov, ktorí sú zahltení chaosom v domácnosti a pracovnými povinnosťami. Radca pre pokojnejší a zábavnejší rodinný život.

Menej je naozaj niekedy oveľa viac – verte, že minimalistický prístup je cestou smerom k silným, zdravým rokom dospievania vašich detí. Nemusíte svojim drobcom stále utierať nos, obskakovať ich, striehnuť na každý ich pohyb. Dajte im voľnosť, viac nezávislosti a dôverujte im. V knihe nájdete praktické tipy ako lepšie plánovať, upratovať domácnosť, zjednodušiť si varenie, ale aj ako odpočívať. 

Nachádzame sa totiž v dobe, keď je vychovávanie detí založené na princípe viac: viac odborných rád, viac rýchlosti, viac strachu zo zodpovednosti a viac strachu o bezpečnosť, a oveľa viac rozhodnutí, ktoré treba spraviť ohľadom výchovy, výživy, ale aj zábavy. Výsledok? Vyťažení, zmätení rodičia a deti zahltené detailným programom a neustálou výchovou.

Autorky ChristineKoh a AshaDornfest ponúkajú nový spôsob rodičovstva, ktorý vás oslobodí od celého tohto „humbuku“ pri výchove. Spoznajte minimalistické rodičovstvo. Ukážu vám, ako si v rodine stanoviť jedinečné hodnoty a priority, a ako zistíte, ktoré činnosti, veci, informácie, ale aj ľudia si zaslúžia miesto vo vašich životoch.

„Pre všetkých rodičov, ktorí sú zahltení chaosom v domácnosti, svojimi povinnosťami alebo svojimi myšlienkami, prichádza kniha Menej je viac ako neoceniteľný radca pre pokojný a zábavný rodinný život.“
GretchenRubin, autorka bestselleru Projekt šťastia

Čo vám prinesie minimalistické rodičovstvo z knihy Menej je viac?

• Vaše rozhodnutia budú prichádzať ľahšie, pretože budú založené na vašich hodnotách a nie na strachu, že zmeškáte svoj vlak alebo urobíte niečo zle.

• Nebude vám viac z vášho programu na vracanie, pretože sa zbavíte pocitu, že niektoré veci by ste mali robiť. Namiesto toho budete mať čas, postarať sa o svoje pracovné povinnosti a dôležité pochôdzky, stretnutia, domáce úlohy a zároveň získate priestor na to, aby ste skladali puzzle, zajazdili si na bicykli, užili si guľovačku s deťmi, šťastie vyplývajúce zo spontánnosti a improvizácie, príležitostné večery vonku a čas, ktorý strávite starostlivosťou o seba.

• Váš domov sa stane základňou pre kreatívne projekty, divoké pyžamové večierky, tiché večery, vrelé spomienky a množstvo voľného času, namiesto toho, aby to bol priestor len pre nekonečné povinnosti a zlyhávajúce pokusy o domácu dokonalosť.

• Stále budete mať potešenie z toho, že si kupujete veci, ale budete si vyberať, čo si kúpite podľa toho, čo zníži váš dlhodobý stres a zvýši vašu radosť.

• Vaše deti majú voľný čas preplnený svojimi aktivitami a rôznymi činnosťami. Dávajú tým samým sebe šancu, objavovať nové veci, zabávať sa a zisťovať, čo je to, čo ich zaujíma a dostáva do vytrženia.

• Stravovanie vašej rodiny sa zmení z gordického uzla, pozostávajúceho z plánovania a pripravovania denného jedla a krásne upravených výživných pokrmov, na jednoduchú súčasť vašej týždennej rutiny, takže budete môcť viac relaxovať a vychutnávať si to, ako vaše deti rastú. 

Kniha Menej je viac sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Menej je viac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu