Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slováci prehovorili o tom, čo by urobili, keby vyhrali v lotérii: Tie ODPOVEDE pobavia aj zarazia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (10)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Každý z nás určite aspoň raz v živote rozmýšľal nad tým, čo by spravil, keby sa dostal k obrovskému obnosu peňazí. Väčšine sa to zrejme nikdy nestane, no snívať zato môžeme. Slovákov sme sa teda opýtali, čo by urobili, keby vyhrali v lotérii desať miliónov eur. Vyhrala jednoznačne pragmatickosť, no našli sa aj vskutku originálne nápady.

Slováci rozmýšľajú veľmi rozumne a pragmaticky, vyplýva z nášho prieskumu, v ktorom nás zaujímalo, čo by urobili, keby sa dostali k veľkému finančnému obnosu. Mnohí z nich by sa snažili zabezpečiť na celý život tak, aby už nemali žiadne starosti. Čiže by investovali do nehnuteľných vecí, ktoré by im potom na pravidelnej báze prinášali zisk. Našli sa ale aj takí, ktorí by sa nechali uniesť momentálnou eufóriou a peniaze minuli na vskutku bizarné veci. Prečítajte si teda, čo všetko sa dá urobiť s desiatimi miliónmi. 

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Nakúpila by som nehnuteľnosti a dala ich do prenájmu, aby som mala zabezpečený príjem do konca života a na ďalšie generácie. Časť by som dala rodičom a najbližším. A za zvyšok by som cestovala a vydávala knihy." 

"Ak by som vyhral v lotérii, považoval by som to za znamenie. Za znamenie, že sa na mňa usmialo šťastie, preto by som v tipovaní pokračoval, ale už inde, na akciovom trhu. Skúsil by som vsadiť na tituly, ktoré by mi dokázali generovať ďalšie príjmy, aby som získal dostatok prostriedkov potrebných na komerčný let. Nechal by som sa vystreliť na Mars a konečne by som okúsil úplne iný život, ako tú každodennú monotónnu otrockú prácu za pásom vo fabrike, za pár šušňov, ktoré stačia akurát tak na splátky hypotéky." 

"Časť z peňazí by som minula hneď a časť by som si uložila na horšie časy. Hneď by som to minula na cestovanie - najlepšie v lete na hudobné festivaly po celom svete, lebo v tomto som fakt asi maniak. Ďalej by som finančne pomohla zvieracím útulkom. Ak by som mala aj dobrý kreatívny perspektívny nápad, tak by som si asi založila nejaký podnik." 

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

"Ja by som ako prvé obdaril seba a blízkych a kúpil by som futbalový klub a ukázal, ako sa dá robiť šport aj na Slovensku. A asi by som si založil účet na Instagrame a robil to, čo Gianluca Vachi, teda tancoval s frajerkou." 

"Po tom, ako by som sa postarala o svojich blízkych, by som zrealizovala svoj sen o vytvorení komplexu pre seniorov, v ktorom by mali vytvorené podmienky pre dôstojný život, Oáza pokoja."

"Najprv by som ako každá správna osoba prostriedky využila najprv na zveľadenie môjho a rodinného majetku. Zvyšok by som riadne investovala a z výnosu z investícií pomáhala ľuďom v núdzi. Taktiež by som rada spolupracovala s vývojármi vesmírnych lodí :D nech odtadiaľto vypadneme." 

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Poslal by som pohľadnicu učiteľke matematiky, ktorá tvrdila, že keď nebudem vedieť počítať, nikdy zo mňa nebude milionár."

"Založila by som si firmu a investovala do akcií. Stala by som sa podnikateľkou a vyštudovala by som externe ešte jednu školu." 

"Ja by som založil konzervatívnu politickú stranu, konzervatívny denník a vyhádzal z parlamentu všetkých neomarxistov, extrémistov a polobláznov. Ak by mi to nevyšlo, kúpil by som si ostrov kdesi veľmi ďaleko a založil vlastnú komunitu s vlastnými pravidlami. Ak by bolo tých miliónov 90, kúpil by som si ešte výlet do vesmíru." 

Najlepšie pláže mimo letnej
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: eso travel / bigstock)

"Nič. Alebo presnejšie už len to, čo sa mi chce a baví ma, kedy sa mi chce a kde sa mi chce. Peniaze dávajú človeku väčšiu slobodu, môže robiť čokoľvek bez toho, aby sa musel zamýšľať nad tým, či mu to bude stačiť živobytie. Keby mi odpadla tá ťarcha, že nemusím mať príjem na to, aby som mohla v tomto svete bežne existovať, tak by som si určite časom vymyslela nejakú aktivitu - menší podnikateľský projekt, e-shop alebo niečo iné, čo by som robila. Bavilo by ma tlačiť to aspoň do malej ziskovosti, určite by som z toho nechcela mať obrovský kolos plný stresu, nervov, lebo by prakticky o nič nešlo, peniaze na život by som dávno mala z lotérie."

"Ja osobne by som si rozdelil prachy na niekoľko častí. Tú najväčšiu by som daroval (vyberal by som zodpovedne komu), ďalšiu časť by som investoval, nech mám pasívny príjem (nehnuteľnosti, alebo akcie, startup) a jednoznačne by som za nejakú čiastku precestoval svet. No zvyšok by som investoval do vlastných nápadov."

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Nad týmto som rozmýšľal už veľakrát. 9,9 milióna by som dal na charitu a za ten zvyšok by som založil najlepšiu kaviareň na svete." 

"Jeden milión by som rozdal rodine. jeden milión by som minul na oslavy, kde by som pozval každého a všetko by bolo zadarmo, za ďalší milión by som nechal zakryť každý bilbord Smeru betónovým múrom, postavil by som špecializovanú základnú a strednú školu so športovým komplexom, kde sa budú vychovávať budúce športové hviezdy Slovenska a najal by som robotníkov, aby vyomietkovali a pretreli každú škaredú budovu a zábradlie v Bratislave a aj tie hnusné grafiti. Pol milióna by som si nechal na účte a ostatok by som investoval do bytov a komodít a žil by som z toho ako kráľ." 

"Išla by som na cestu okolo sveta, založila by som vydavateľstvo a dala na účet mojim deťom do banky." 

"Kúpil by som si dom, auto, šiel by som na dovolenku a to, čo by ostalo, by som si odložil."

"Ak by som mala toľko peňazí, niečo by som si vložila na tajný účet a zabezpečila rodinu. Ďalej by som si kúpila ranč a umožnila chorým deťom možnosť hipoterapie a adoptovala by som deti z Afriky. Taktiež by som dala vybudovať nejaký bunker v prípade, že by bola vojna."

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Najmä by som sa tým nikomu nepochválil." 

"Nakoľko by ma netrápili finančné suchoty, odišla by som zo Slovenska, začala by som pracovať ako freelancer z Panamských ostrovov a popritom by som práve tam zachraňovala mláďatká leňochodov, ktoré nešťastím osireli."

"Ďakoval by som za obrovské šťastie a investoval peniaze do internetovej spoločnosti a užíval si život." 

"Spravil by som veľkú kampaň za právo na eutanáziu a pomohol tak tým, ktorých už dávno nebaví život." 

"Ja by som vyhľadala Henryho z kampane na Eurojackpot, aby ma previezol na tom svojom súkromnom tryskáči a potom by sa už uvidelo. To, že by tomu predchádzala výpoveď v práci, asi nemusím zdôrazňovať." 

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: youtube/symbio)

"Z toho, čo by mi ostalo po zaplatení dane z výhry, by som si určite zaobstaral jachtu. Zvyšok by som si odložil na zabezpečenie živobytia do konca života (mať kde bývať, čo jesť a sem-tam si niečo kúpiť)." 

"My sme sa o tomto bavili aj v aute, keď padol najväčší jackpot. A keďže mám doma poľovníka, kúpili by sme poľovnícky revír." 

"Keď budem mať desať miliónov, zoberiem si úver na sto miliónov a založím si vlastnú krajinu bez politikov, zlodejov a ľudí, čo klamú a podvádzajú. Na prvom mieste bude rodina a zamestnávatelia budú hodnotení podľa toho, koľko šťastných ľudí majú zamestnaných. Pracovný deň bude mať šesť hodín, zvyšok času bude venovaný rodine, komunite a zdraviu. Na druhom mieste bude zveľaďovanie životného prostredia - zalesňovanie, efektívne poľnohospodárstvo bez chémie. Cieľom bude vytvoriť vzorový príklad pre ostatných ľudí Zeme, ukázať, že to ide aj inak. Dostali sme veľmi málo času, napriek tomu ním plytváme a ničíme všetko okolo seba."

Zákazku v Lesoch vyhrala
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

"Ja by som kúpila ostrov alebo postavila hotel niekde na pláži." 

"V momente by som dal výpoveď v práci a najbližších pár mesiacov by som strávil spontánnou cestou po svete." 

"Za tie prachy by som si kúpila hotel v Prahe." 

"Kúpil by som si starý domček niekde v Toskánsku a tam pestoval vinič." 

"Ja rozmýšľam dosť pragmaticky. Nakúpila by som nehnuteľnosti a prenajímala ich, a tak by som mala o príjem postarané na celý život." 

"Keby som vyhrala takú obrovskú sumu peňazí, určite by som splatila hypotéku, lebo od toho sa odvíja môj nasledovný život. Synovi by som kúpila najväčšie Lego, ktoré chce. Časť peňazí by som rozdala rodine, priateľom a ľuďom, ktorí to potrebujú. Kúpila by som si veľkú vírivku na dvor, urobila pohostenie a so šampanským a kvalitným červeným suchým vínom by som výhru so svojimi priateľmi a rodinou poriadne oslávila. Určite by som išla do Paríža, lebo po tom veľmi túžim a ešte som tam nebola. Keby som už chodenia po výletoch, kabeliek, oblečenia, topánok a hračiek pre malého mala dosť, zo zvyšných peňazí by som založila krízové centrum pre matky s deťmi a samozrejme veľkou sumou prispela nemocniciam pre choré detičky a detským domovom."

Slováci prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

"Určite by som svoju rodinu potešila nejakou čiastkou. Keďže som milovníčka psov a nenávidím, keď trpia, podporila by som a možno by som si založila útulok pre tieto nevinné tvory. Mojím snom je ďalej mať umeleckú škôlku, mám veľmi blízko k deťom a chcela by som sa im venovať. A tiež by som venovala časť z výhry na detských onkologických pacientov, možno je to klišé, ale pre mňa osobne veľmi silná téma. Viac by ma naplnilo niekomu pomôcť než si celú čiastku užiť sama."

"Kúpil by som nehnuteľnosti a prenajímal ich. Bola by to dobrá zábezpeka."

"Kúpila by som pozemky, lebo pôda je večná. Keď ju máš, máš z čoho žiť. Buď ju predáš, alebo zveľadíš, alebo obrobíš. Potom by som cestovala, polroka na jednom mieste, ďalšieho polroka na druhom, aby som spoznala krajiny, kultúry, náboženstvá."

Viac o téme: Anketa Výhra v lotérii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu