Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Piskot a výsmech v Európskom parlamente: VIDEO Škodoradostný Farage to poslancom tvrdo natrel

Nigel Farage na schôdzi EP. Zobraziť galériu (4)
Nigel Farage na schôdzi EP. (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage dnes na pôde Európskeho parlamentu (EP) opäť raz rozčeril svojimi nediplomatickými výrokmi hladinu natoľko, že ho viacerí poslanci vypískali. Na mimoriadnej schôdzi im okrem iného vmietol do tvárí, že teraz sa jeho snahe o odchode Británie z Únie, ktorú avizoval pred rokmi, zrazu nesmejú a že niektorí z nich v živote neodviedli poriadnu robotu.

BREXIT rozhodlo najväčšie klamstvo v dejinách politiky: Zdrvujúce priznanie vodcu revolty na VIDEU

Veľká Británia nebude jedinou krajinou, ktorá vystúpi z Európskej únie, vyhlásil dnes na mimoriadnej schôdzi Nigel Farage. V prejave, ktorý sprevádzali časté prejavy nesúhlasu poslancov proeurópskych frakcií, tiež vyzval k uzavretiu rozumnej bezcolnej dohody medzi EÚ a Britániou, v opačnom prípade podľa neho budú straty Európy väčšie ako britské. Upozorňoval, že ak by sa tak nestalo, mohli by byť ohrozené pracovné miesta v nemeckom automobilovom priemysle.

Piskot a výsmech v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Farage sa taktiež vyslovil za rýchle začatie rokovaní o podmienkach odchodu Británie z EÚ. Súčasne však trvá na tom, že "nijaká dohoda je pre Spojené kráľovstvo lepšia než aktuálna prehnitá, ktorú máme."

Farageovi svoje slová okrem iných adresoval aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, keď vyjadril údiv nad tým, že britskí euroskeptickí členovia EP sú v sále. "Bojovali ste za odchod, britský národ hlasoval v prospech odchodu. Prečo ste (ešte) tu?" pýtal sa. Juncker uznal, že vôľu britského národa treba rešpektovať, ale vyhlásil, že kampaň britských euroskeptikov bola v mnohých aspektoch vyfabrikovaná.

Nigel Farage a Jean-Claude Juncker
Zobraziť galériu (4)
Nigel Farage a Jean-Claude Juncker  (Zdroj: SITA/AP)

Farage vo svojom vystúpení pripomenul, že pred 17 rokmi, keď sa stal europoslancom, vyhlásil, že chce viesť kampaň za odchod Británie z EÚ. "Sranda, nie? Všetci ste sa mi smiali. Teraz sa už nesmejete," poznamenal.

Piskot a výsmech v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Vo svojom vystúpení vyzval na vyvážený a rozumný prístup k rokovaniam o nových vzťahoch medzi Britániou a EÚ a vysvetlil, že "jednoduchí ľudia" v britskom referende odmietli "veľkú politiku" v snahe získať späť svoju krajinu. Poslancov nahneval aj výrokmi, že väčšina z nich "nikdy v živote neodviedla poriadnu robotu".

Farage takisto europoslancom povedal, že sami sebe klamú, pretože európsky politický projekt nefunguje a pripomenul ekonomické ťažkosti južných členov eurozóny či migračnú krízu. Emocionálne výlevy prítomných napokon upokojoval predseda EP Martin Schulz, ktorý sa vyjadril, že by nemali napodobňovať zvyčajné správanie poslancov UKIP:

Viac o téme: Nigel FarageUKIP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu