Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

BREXIT vyvolal nadšenie u džihádistov: Daeš vysiela do Európy hrozivý odkaz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Máme sa obávať? Britské rozhodnutie o odchode z Európskej únie vyvolalo búrlivé reakcie aj u džihádistov. Z brexitu sa totiž raduje teroristická organizácia Daeš, ktoré zároveň vysiela desivý odkaz.

Džihádisti prostredníctvom vysoko šifrovanej služby na zasielanie správ zverejnili hrozivú správu. Spokojne komentovali ekonomický chaos, ktorý brexit vyvolal na starom kontinente, a vyzvali na útok, ktorý by úplne paralyzoval ťažko skúšané európske trhy.

Podobne nebezpečnej výzvy sa západ dočkal už minulý mesiac, keď Daeš varoval pred sériou útokov počas Ramadánu, ktorý sa začal 7. júna. Ešte v októbri 2015 hovorca hnutia Abu Muhhamad odkázal prívržencom toto: "Buďte pripravení, buďte pripravení urobiť z toho mesiac kalamity pre bezvercov." Správa bola špecificky venovaná pre podporovateľov kalifátu v Amerike a Európe.

V Sýrii medzitým pokračujú boje o strategické mestá. Američanmi podporované sily vstúpili včera do sýrskeho mesta Manbidž, ktoré kontrolujú militanti z teroristickej organizácie Daeš. Na strategické mesto pri tureckých hraniciach zaútočili bojovníci Demokratických síl Sýrie (DFS) - arabsko-kurdskej aliancie - podporovaní americkým letectvom z juhozápadu.

Podľa SOHR prudké boje stále pokračujú, o obetiach sa nezmienilo.

Viac o téme: BrexitDáeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu