Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VOĽBY 2016 Danko reaguje na škandál: Sťahuje zo svojej kandidátky kontroverzného Martina Patoprstého

(Zdroj: blackblog.sk)

BRATISLAVA - Národniari na poslednú chvíľu hasia škandál s kontroverzným kandidátom. Po tom, čo sa objavili kompromitujúce dôkazy proti jednému z kandidátov, predseda Danko zakročil.

Slovenská národná strana (SNS) rozhodla o bezodkladnom stiahnutí z kandidačnej listiny strany Bratislavčana Martina Patoprstého. Ten na kandidátke figuroval na 103. mieste. Dôvodom podľa predsedu SNS Andreja Danka bolo konanie Patoprstého v rozpore s princípmi stanov a novými ideami SNS. "K dnešnému dňu už nekandiduje za SNS do parlamentu," povedal pre TASR Danko.

SNS o stiahnutí Patoprstého rozhodla po tom, čo sa na internete objavili informácie a fotografie, ktoré ho majú spájať s neonacizmom a pravicovým extrémizmom.

VOĽBY 2016 Danko reaguje
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: blackblog.sk)

Podľa webovej stránky blackblog.sk Patoprstý donedávna patril medzi vedúce osobnosti zoskupenia Ultras Slovan Pressburg – futbalových chuligánov. Za ublíženie na zdraví mal ešte v roku 2005 podľa stránky dostať dvojročnú podmienku a zákaz vstupu do Českej republiky. Na Slovensku ho mali neskôr obviniť z výtržníctva a ďalšieho ublíženia na zdraví.

Viac o téme: KandidátkaSNSAndrej DankoVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu