Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Voľby 2016 Budúcnosť SaS vyzerá pomerne dobre: Teraz máme konečne možnosť!

Martin Poliačik
Martin Poliačik

BRATISLAVA – Budúcnosť strany Sloboda a Solidarita (SaS) teraz vyzerá podľa predsedu jej poslaneckého klubu Martina Poliačika pomerne dobre.

"Vrátili sme sa v zásade na pozíciu po voľbách z roku 2010. Predpokladám, že ak nám teraz Štatistický úrad (ŠÚ) SR ukazuje 9 až 10 % po zarátaní malých okrskov, tak až bude zarátaná Bratislava a Košice môžeme ešte porásť," komentoval predbežné výsledky Poliačik necelé dve hodiny po polnoci, keď ŠÚ SR mal sčítaných 12,58 % volebných okrskov.

"Pre nás tento výsledok znamená obrovskú zodpovednosť a možnosť konečne zrealizovať náš program. Štyri roky sme upozorňovali na to, že Slovensko stagnuje a že si nemôžeme dovoliť pritom, ako sa svet vyvíja, zostať prešľapovať na mieste. Budeme musieť počkať na finálne čísla a pozrieť sa, či vieme zostaviť s partnermi z pravice vládu, ktorá by dokázala pohnúť Slovensko dopredu," spresnil.

Partnermi pre zostavenie vlády by podľa neho boli tí, s ktorými už bola SaS vo vláde. "Tých netreba menovať. Pri tých ostatných je to ešte stále sci-fi. To, čo potrebujeme vedieť, je ako sa s výsledkami 'zahrá' štatistická odchýlka oproti exit pollom. Snáď sa bohovia zmilujú a potlačia (Mariana) Kotlebu pod 5 %," dodal Poliačik.

Viac o téme: Martin PoliačikSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu