Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jožo Pročko si zavaril: Za FOTO z volieb mastná pokuta, známy zabávač hovorí o pomste

Jožo Pročko vyfasoval pokutu.
Jožo Pročko vyfasoval pokutu. (Zdroj: FB/Jožo Pročko)

BRATISLAVA - Pamätáte sa ešte na fotografiu, ktorú zverejnil zabávač Jožo Pročko vo svojom profile na Facebooku počas parlamentných volieb? Pózoval na nej s prečiarknutým hlasovacím lístkom strany Smer-SD a textom Dosť bolo. Za porušenie zákona teraz od Okresného úradu v Lučenci vyfasoval pokutu vo výške 500 eur aj s odôvodnením, ktoré sa vinníkovi vôbec nepozdáva.

Vaše tipy

"V deň volieb som uverejnil fotografiu, na ktorej držím volebný lístok SMERu a je na ňom napísané DOSŤ BOLO. Po odvolení som vhodil všetky zvyšné volebné lístky do koša, kde mi kázali. Nikto z Volebnej Okrskovej komisie ma nevidel nič vynášať von. Po uverejnení fotografie predseda Volebnej komisie v Haliči dostal telefonát, že Pročko má profilovku s volebným lístkom SMER. Napísal zápis, že som vraj vyniesol lístok. To som sa dozvedel dnes. Pretože dnes mi prišiel tento ROZKAZ," informoval Jožo Pročko na sociálnej sieti v piatok v príspevku s názvom Ficova pomsta.

"Pozorne si prečítajte odôvodnenie a hlavne časť, v ktorej píšu, ako som už 11-krát porušil dopravné predpisy, ako ma dvakrát obvinili z občianskeho spolunažívania, síce to bolo zastavené ale aj napriek tomu sankcie od dopravákov neviedli k mojej náprave a aj naďalej pokračujem v protiprávnom konaní. Apropo pokuta za vynášanie volebného lístka je 33€. Ako však hovorí čelný predstaviteľ SMERU, vyhraj voľby a môžeš všetko," dodal Pročko, ktorý zverejnil Rozkaz o uložení sankcie za priestupok vypracovaný Okresným úradom v Lučenci, odborom všeobecnej vnútornej správy.

 

FICOVA POMSTA .V den volieb som uverejnil fotografiu na ktorej drzim volebny listok SMERu a je na nom napisane DOST...

Posted by Jožo Pročko on 8. apríl 2016

V ňom sa uvádza, že bol uznaný vinným zo spáchania priestupku podľa zákona o podmienkach výkonu volebného práva a priestupku podľa zákona o volebnej kampani, pretože neodložil po hlasovaní nepoužité lístky do schránky na to určenej a bez vedomia okrskovej volebnej komisie vyniesol hlasovací lístok politickej strany Smer-SD. Výška pokuty činí 500 eur, ktoré má zaplatiť do 15 dní od právoplatnosti rozkazu a peniaze poputujú do štátneho rozpočtu.

V Odôvodnení sa píše, že správny orgán pri určovaní výšky sankcie prihliadal na spôsob spáchania priestupku, na okolnosti a mieru zavinenia, pričom vo svojom rozhodnutí vychádzal z Oznámenia o podozrení zo spáchania priestupku, ktoré bolo správnemu orgánu doručené z Okrskovej volebnej komisie v Haliči.

"O výške uloženej sankcie správny orgán rozhodol z dôvodu, že podľa výpisu z USEP a MAKOP sa menovaný dopustil jedenástich dopravných priestupkov, za spáchanie ktorých mu boli uložené sankcie v blokovom a správnom konaní a zo spáchania dvoch priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu bol obvinený, kde tieto konania boli voči jeho osobe zastavené, pričom ani uložené sankcie neviedli k jeho náprave a aj naďalej pokračuje vo svojom protiprávnom konaní," znie pasáž, ktorá najviac vytočila Joža Pročka.

Ten ak teraz nechce pokutu zaplatiť, musí podať voči rozkazu odpor do 15 dní odo dňa doručenia, a to na úrad, ktorý ho vydal.

Známy zabávač po dnešnej medializácii zverejnil k téme nový príspevok:

Tak mi chodia spravy a opat internetove media zdielaju moj status v ktorom som uverejnil list s pokutou od Okresneho...

Posted by Jožo Pročko on 10. apríl 2016
Viac o téme: Jožo Pročko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu