Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kiska schladil Sulíka: Mal sa viac posnažiť o vládu, teraz nemá právo rozhodovať

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak mala strana Sloboda a Solidarita chuť rozhodovať o tom, kto bude ministrom, mala vstupovať do diskusií o zostavení vlády.

Uviedol to dnes prezident Andrej Kiska v reakcii na výzvu strany Sloboda a Solidarita, aby odmietol nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra vnútra. ,,Ja si myslím, že o tom, kto bude ministrom, rozhodujú politické strany a demokratické voľby,“ odpovedal Kiska na otázku, ako sa postaví k výzve sulíkovcov.

Prezident Andrej Kiska by mal podľa vedenia strany Sloboda a Solidarita (SaS) odmietnuť nomináciu Roberta Kaliňáka na post ministra vnútra. Ak ho napriek tomu Robert Fico navrhne do tejto funkcie, strana SaS uvíta, ak prezident požiada dezignovaného premiéra o iný personálny návrh. Agentúru SITA o tom v pondelok informovala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Podľa vedenia strany nominácia Kaliňáka na post šéfa rezortu vnútra "bude výsmechom novej vládnej koalície ako aj volania verejnosti po radikálnej zmene v boji proti korupcii a tunelovaniu verejných zdrojov. "Pokrok v tejto oblasti sa nedá dosiahnuť bez silného odhodlania polície odhaľovať a usvedčovať páchateľov bez ohľadu na ich postavenie a politický vplyv," uvádza sa v stanovisku SaS, podľa ktorého je Kaliňák absolútne nevhodnou osobou na post ministra vnútra. 

Viac o téme: Richard SulíkAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu