Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sulík sa sťažuje, opozícii sa neušlo veľa postov: Nezodpovedá to výsledku volieb

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Podľa predbežného návrhu by mali štyri opozičné strany SaS, OĽaNO-NOVA, ĽSNS a Sme rodina obsadiť sedem pozícií predsedov výborov, koalícia zvyšných 12. Novinárom to dnes povedal líder najsilnejšej opozičnej strany SaS Richard Sulík s tým, že s takýmto rozdelením nie je spokojný.

"Pomer 12 ku 7 nezodpovedá volebnému výsledku a pomeru poslancov. Doteraz bolo vždy zvykom deliť to v pomere podľa počtu poslancov," povedal Sulík. Na otázku, či by mala obsadiť vedúce pozície aj strana ĽSNS Mariana Kotlebu, Sulík podotkol, že je to na diskusiu, pretože ide o riadne zvolenú stranu. "Nevidím dôvod ho teraz všade vymedzovať," povedal pred rokovaním lídrov parlamentných strán na pôde NR SR.

Či má ĽSNS záujem o niektoré z kresiel predsedu v parlamentnom výbore, Kotleba neuviedol, lebo nechcel predbiehať. Na dnešné rokovanie ide s jednou požiadavkou, nechcel však povedať s akou. 

Ani šéf budúcej koaličnej strany SNS Andrej Danko nepovedal, o ktoré predsednícke funkcie vo výboroch by mala jeho strana záujem. "SNS má svoje rezorty, ktoré sú jej srdcovkou," povedal Danko a spomenul brannobezpečnostný výbor. Ani Danko podobne ako Sulík netvrdil, že ĽSNS treba pri delení funkcií v parlamente izolovať, keďže je to riadne zvolený politický subjekt.

Viac o téme: Richard SulíkAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu