Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tvrdá rana Procházkovi! Beblavý spustil masový exodus, zo strany utekajú stovky

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stranu #Sieť opúšťa 214 členov, medzi ktorými je 27 poslancov mestských alebo obecných zastupiteľstiev a dvaja starostovia. Ďalších 83 členov odchod zvažuje.

Informuje o tom dnes Miroslav Beblavý, ktorý už #Sieť opustil pre nesúhlas so vstupom strany do vlády so Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd. "Vo štvrtok popoludní sme členom #Siete, ktorých je približne 2000, odoslali list s vysvetlením nášho postoja. Jeho súčasťou bol aj dotazník pre tých, ktorí sú nespokojní so súčasnou situáciou. Dotazník vyplnilo 306 členov #Siete. Z nich 214 uviedlo, že zo #Siete definitívne odchádza," uviedol vo svojom dnešnom stanovisku Beblavý.

Spomínané čísla odchádzajúcich členov možno podľa neho považovať za minimálne. "Keďže dotazník vypĺňali najmä nahnevaní, ale nerezignujúci členovia. Dvestotridsať členov uviedlo, že by napriek sklamaniu zo súčasnej situácie chceli byť naďalej aktívni vo verejnom živote. Popri nich existujú ďalší, ktorí už nechcú mať s politikou nič spoločné," doplnil Beblavý s tým, že dnešné stanovisko je posledné k vnútornému vývoju v #Sieti.

Viac o téme: Radoslav ProcházkaMiroslav Beblavý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu