Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ukázali NOVÝ zasadací poriadok v parlamente: Bude to vrieť, Kotlebu posadili vedľa Kollára

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Noví poslanci Národnej rady SR už vedia, ako budú sedieť v rokovacej sále. Medzi nimi budú aj extrémisti z ĽSNS na čele s Marianom Kotlebom. Kto sa vedľa neho posadí?

Spodné lavice hneď pri vchode obsadí klub OĽaNO-NOVA, ktorý má vo svojich radoch aj poslankyňu na invalidnom vozíku. Nad nimi budú poslanci za Ľudovú stranu Naše Slovensko. Nad nimi budú sedieť Kollárovci. Jednotka na kandidátke Oľano Veronika Remišová si povzdychla, že na krk im budú dýchať Kotlebovci. "Hm, na krk nám budú dýchať poslanci ĽSNS," napísala na sociálnej sieti.

Ukázali NOVÝ zasadací poriadok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

Čelné pozície v strednom rade, teda hneď oproti rečníckemu pultu, zaujmú poslanci SaS. Za ich chrbtom usadili členov SNS, #Siete a Mosta-Híd. Celé pravé krídlo, podobne ako v doterajšom volebnom období, obsadí najpočetnejší klub Smer-SD.

Lídri budúcich koaličných strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť dnes hovorili aj o rozdelení predsedníckych postov v 19 parlamentných výboroch. Hotový je len návrh, definitívne rozdelenie bude známe v pondelok, kedy prídu do parlamentu zástupcovia všetkých ôsmich zvolených strán.

 

Viac o téme: PoslanciMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu