Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mladý Smerák Brixi prehovoril prvýkrát po voľbách: Bol som najaktívnejší, ale toto som nečakal

Brixi (vpravo) spolu s kolegom Martvoňom z parlamentu po voľbách vypadli
Brixi (vpravo) spolu s kolegom Martvoňom z parlamentu po voľbách vypadli (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Najmladší poslanec Národnej rady v predchádzajúcom období, Otto Brixi (30) zo strany Smer už v novom parlamente pôsobiť nebude. Známe sú jeho aktivity s kolegom Antonom Martvoňom, s ktorým predložili niekoľko zákonov. Niektoré dosť kontroverzné, ako napr. tzv. „kazítkový“ zákon. Čo hovorí na voľby a kde bude pôsobiť ďalej?

Už pri zostavovaní kandidátky, mu prisúdili číslo 98, čo sprvu niesol dosť ťažko. „Bol som jeden z najaktívnejších poslancov, predkladal som množstvo zákonov, ale rozhodnutie strany som akceptoval.“ Pred voľbami si zvláštnu kampaň nerobil, ale ako povedal, oslovil len svojich známych cez sms – ky. Ani krúžkovanie jeho priaznivcov mu však cestu do parlamentu neotvorilo.

Politici by mali načúvať

V politike však naďalej ostáva a to na komunálnej úrovni. Je poslancom Mestského zastupiteľstva v Košiciach aj miestnym poslancom MČ Staré mesto. A ako vníma prepad svoj a strany Smer v parlamentných voľbách? „Výsledky volieb vnímam s pokorou. Voliči nám dali odpoveď na mnohé naše otázky a verím, že výsledky volieb budú mementom pre všetky štandardné strany. Aby viac počúvali signály a hlasy voličov, aby viac vedeli napĺňať predstavu občanov o fungovaní štátu.“

Ako tvrdí, zo svojho vypadnutia z veľkej politiky nie je sklamaný: „Ja som to viac menej aj očakával, takže nie som sklamaný. Beriem svoj politicky život úplne triezvo. Ak som v nejakej funkcii dnes, neznamená, že v nej musím byť aj zajtra. Samozrejme mám záujem pôsobiť v spoločenskom a politickom živote na inej úrovni. Myslím si, že mladí aktívni ľudia, do politiky a verejného života patria.“

Dostal ponuky

Otto Brixi sa priznal, že už dostal aj nejaké ponuky, ktoré však nechcel konkretizovať. „Momentálne som si vzal pár dní voľno, aby som si utriedil myšlienky. Potom ako bude jasné, aké bude povolebné usporiadanie strán, tak si myslím, že sa situácia vyvinie nielen z celopolitickej stránky, ale i z pohľadu môjho ďalšieho pôsobenia. Nejaké predstavy samozrejme o živote mám. Budem ich napĺňať až potom, ak dostanem jasnú odpoveď, či vo verejnom živote na nejakej pozícií či už v Bratislave, alebo v Košiciach zostanem,“ dodáva Brixi.

Viac o téme: ParlamentPoslanec SmerOtto BrixiVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu