Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kontroverzný herec Rogel a Kotlebov kandidát: FOTO v tričku s Adolfom Hitlerom

Rastislav Rogel v tričku s Hitlerom
Rastislav Rogel v tričku s Hitlerom (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Meno Rastislav Rogel (46) nie je slovenskej verejnosti neznáme. Herec mal už v minulosti opletačky so zákonom a políciou, keď sa dostal pred súd kvôli incidentu v bratislavskom podniku, kde mal spolu s ďalším mužom napadnúť zákazníkov aj personál a vykrikovať neonacistické heslá. Taktiež pôsobil v skupinách Krátky proces a Juden Mord. Podľa dobovej fotografie sa neváhal prezentovať v tričku s hajlujúcim vodcom Tretej ríše Adolfom Hitlerom a nápisom European Tour 1939-45. V parlamentných voľbách kandidoval za stranu Mariána Kotlebu zo 44. miesta.

Kotleba čelí prvému povolebnému škandálu: Do parlamentu dostal aj obžalovaného, bitka s cudzincom

Zástancovia Ľudovej strany Naše Slovensko tvrdia, že jej neonacistické či fašistické zameranie sú len fámy, nepodložené žiadnymi dôkazmi, na druhej strane ľudia z parlamentnej kandidátky vystupujú napríklad v rovnošatách podobných uniformám Hlinkovej gardy, ktorú zvykol nosievať aj Marián Kotleba.

Rastislav Rogel má na fotografii z jedného koncertu so skupinou Juden Mord dokonca na sebe tričko s hajlujúcim Adolfom Hitlerom, nápisom European tour a rokmi, v ktorých sa odohrávala druhá svetová vojna. Pod obrázkom sa uvádzajú dátumy, kedy vodca vstúpil do Poľska, Nórska, Luxemburska, Holandska, Belgicka, Francúzska a tak ďalej.

Kontroverzný herec Rogel a
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Rastislav Rogel má za sebou pestrú minulosť. Čelil obžalobe za incident z júla 2008, keď údajne s ďalším mužom vtrhli do podniku Obluda na Opatovskej ulici v Bratislave. Podľa prokuratúry tam najprv slovne a potom fyzicky napadli prevádzkara a zákazníkov. Pokrikovali rôzne heslá, čím verejne prejavovali sympatie k fašizmu. Za výtržníctvo, podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd im hrozilo až trojročné väzenie. Rogel bol najprv odsúdený na sedem mesiacov s podmienečným odkladom na 14 mesiacov, po odvolaní sa ho však spod všetkých obvinení právoplatne oslobodili. 

Rozruch spôsobil aj po tom, čo sa v televíznom seriáli objavil v čiernom tričku s bielym nápisom Eighty Eight. Osmička má odkazovať na písmeno H a 88 je teda u prívržencov krajnej pravice symbolom nacistického pozdravu Heil Hitler. Podľa medializovaných informácií existuje nahrávka, na ktorej Rogel ukazuje hákový kríž vytetovaný na vnútornej strane ramena. V súčasnosti podľa kandidačnej listiny pôsobí ako manažér reštaurácií.

Viac o téme: Marián KotlebaĽudová strana Naše SlovenskoRastislav Rogel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu