Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

ONLINE Prvé špekulácie o koalíciách: Kollár podporí pravicu, Sulík nechce Smer, Bugár SNS

Predstavitelia strán, ktoré sa dostali do parlamentu Zobraziť galériu (23)
Predstavitelia strán, ktoré sa dostali do parlamentu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Karty sú rozdané, o osude Slovenska na najbližšie štyri roky je už rozhodnuté. Sobotňajšie parlamentné voľby priniesli viaceré prekvapenia, ba až šoky. Sledujte s nami reakcie politikov, Slovenska aj sveta na deň, ktorý určí ďalšie smerovanie našej krajiny.

17:25 Výsledky našich volieb si všimol aj britský Guardian, viní Fica

16:37 Robert Fico vyhlásil, že za výsledok volieb nesie zodpovednosť aj prezident SR Andrej Kiska. "Pán prezident tiež niečo konal počas kampane. Každý z nás urobil nejaké chyby a prejavilo sa to vo výsledkoch. Ľudia rozhodli a na ľudí sa nehodno hnevať. Takto to je, musíme s tým žiť. Nenariekam, rešpektujem výsledky volieb," uistil Fico.

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: TASR)

16:30 Marián Kotleba sa musel cítiť nepríjemne. Robert Kaliňák mu totiž pri príchode do štúdia Televízie Markíza odmietol podať rukuSulík s Matovičom tak urobili. Kotleba uviedol, že pravdepodobne ostanú v opozícii. „My sa ani silou mocou netlačíme ani na jednu stranu, ani na druhú. Máme svoje jasné hodnoty, svoje piliere - národné, kresťanské a sociálne. Myslím si, že či na jednej, alebo druhej strane by tieto piliere utrpeli ťažký debakel,“ vysvetlil.

16:15 Podľa igora Matoviča Smer voľby „dramaticky prehral“. Matovič pripomenul, že v predošlých parlamentných voľbách bol pomer Smeru-SD k pravici 60 ku 40, teraz získal necelú tretinu hlasov a pravicové strany dve tretiny.  „Táto matematika je zábavná zo strany pána Matoviča,“ reagoval Kaliňák. Vyrátal, že doterajšie parlamentné strany SaS, OĽaNO-NOVA, Most-Híd s nováčikom #Sieťou získali teraz iba 51 kresiel v parlamente na rozdiel od doterajších 67. „Aj vás voliči ohodnotili, že ste pracovali zle,“ doložil.

16:14 Róbert Kaliňák odmietol, že by mohli pri nasledujúcich rokovaniach vyjsť pravicovým stranám v ústrety tým, že v záujme dohody obetujú svojho predsedu Roberta Fica.„Spomedzi všetkých 23 súťažiacich v tejto politickej súťaži dostal najväčší mandát, najväčší počet preferenčných hlasov a strana, ktorú reprezentuje, najväčší počet hlasov... Ak toto nechceme rešpektovať, bolo by s našou demokraciu niečo v neporiadku,“ vysvetlil Kaliňák.

Robert Kalińák
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

16:02 V diskusii na obrazovke televízie Markíza to miestami medzi diskutujúcimi poriadne vrelo. Najviac sa do konfliktu dostával líder strany Sme rodina - Boris Kollár. Najskôr si svoje postoje intenzívne vysvetľoval s Radoslavom Procházkom. Neskôr sa pochytil aj s Igorom Matovičom. Situáciu sa snažil upokojiť Richard Sulík. „V podstate všetko, čo sa tu teraz kolegovia jemne chytili, sa týka minulosti,“ vysvetlil. Béla Bugár na tomto konflikte demonštroval, prečo nie je rozsiahlej koalícii príliš naklonený. „Aspoň vidíte, o čom tu hovorím od začiatku. Ako môže vydržať takáto vláda so 76 poslancami,“ uviedol.

Richard Sulík a Béla
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: TASR)

16:00 Boris Kollár v diskusii avizoval, že podporí pravicovú vládu. Aj tak si však neodpustil výčitky na adresu pravicových lídrov. „Od strany Smer-SD sa mi nedostalo ani jednej podpásovky, ale na druhej strane som tieto podpásovky dostal od tu stojacich pravicových politikov,“ vyčítal im Kollár. 

15:52 KDH vo voľbách prepadlo. Volebné fiasko vysvetľuje politológ.

15:48 VIDEO Kaliňák priznal, že výsledok nie je oslnivý.

R. Kaliňák: Štvrté víťazstvo v rade, aj keď nie oslnivé

15:02 Danko nechce byť jazýčkom na váhach. "Pokiaľ budeme partnermi na diskusiu s ktorýmkoľvek lídrom, ja sa nebudem tým diskusiám vyhýbať, aby som program SNS presadil," vyhlásil. Zo spolupráce vylučuje iba stranu Mariána Kotlebu.

15:00 Sulík by sa rád videl ako budúci premiér. Zostaveniu vlády však podľa neho prekáža vzájomný postoj lídrov SNS Andreja Danka a Mosta-Híd Bélu Bugára. Bugár pred voľbami spoluprácu odmietol. "Ak by dokázali spolupracovať, bol by možný pravicový aj ľavicový kabinet," vyhlásil Sulík Súhlasí však so šéfom #Siete Radoslavom Procházkom, že diskutovať o možných variantoch koalície je predčasné. Na rozdiel od neho však jasne odmietol spájanie sa so Smerom-SD. Rovnako tak urobil aj Boris Kollár zo Sme rodina. Pravicovú vládu by podporil, jej členom ale byť nechce.

14:55 Pelegrini vyhlásil, že Smer bude o zostavení vlády rokovať s viacerými stranami "Vidím päť relevantných strán, ktoré oslovíme na spoluprácu," uviedol. Avizoval, že Smer urobí pre zostavenie kabinetu všetko, priznal však, že to nebude jednoduché.

14:45 Nemecké médiá reagujú na výsledky našich volieb

Marian Kotleba sa zúčastnil diskusnej relácie v TV Markíza

14:20 Líder Ľudovej strany Naše Slovensko sa po volebnom úspechu bojí nepríjemných incidentov. Šéf nacionalistov mal totiž na ceste do diskusnej relácie nezvyčajnú spoločnosť. Sprevádzal ho mladík, ktorý vystupoval ako jeho bodyguard

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: TASR)

14:15 Kotleba si do budúcnosti verí. Vyhlásil, že jeho strana raz bude aj vládnuť.  "Je to začiatok novej éry pre Slovensko a dúfam, že výsledok celého toho bude, že sa nám podarí zachrániť Slovensko."  

13:57 Robert Kaliňák vylúčil, že by niekto mohol nahradiť Roberta Fica, keby sa prípadne stal opäť premiérom. "Pracujem s ním od vzniku Smeru, nikoho iného si neviem predstaviť na jeho mieste." 

13:40 Kotleba vyhlásil, že si silou mocou netlačí na jednu ani druhú stranu. "Budeme sa snažiť presadiť svoj program." 

13:39 Sulík sa pridal a tiež adresoval drsné slová Procházkovi. 

13:38 Hádka na Markíze, Kollár sa pustil do Procházku, že klame. 

13:30 Richard Sulík je pripravený prevziať zodpovednosť, pochválil sa na sociálnej sieti ešte v noci.

SME SILNÝ TÍM, SME PRIPRAVENÍ PREVZIAŤ ZODPOVEDNOSŤ

Posted by Richard Sulik on Saturday, March 5, 2016

13:17 Polícia preveruje podozrenie z prečinu marenia prípravy a priebehu volieb, ktorého sa mala dopustiť žena z obce Borovce v okrese Piešťany. Volila totiž údajne dvakrát - vo volebnej miestnosti aj do prenosnej volebnej urny. Trestné oznámenie podala predsedníčka okrskovej volebnej komisie. Práve z tohto dôvodu sa zrátavanie hlasov v tejto dedine pri Piešťanoch výrazne oneskoruje.

13:11 Igor Matovič vyzýva k zodpovednosti, vládu so SNS si vie predstaviť. 

Igor Matovič vyzýva k zodpovednosti, vládu so SNS si vie predstaviť

13:03 Zástupcovia politických strán, ktoré sa dostali do parlamentu, v relácii O 5 minút 12 na RTVS. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

12:54 V Bratislave sa mobilizuje, zajtra sa tam koná protifašistický pochod. 

12:49 Pozrite si zoznam poslancov, ktorí sa dostali do parlamentu. 

12:38 Člen ĽSNS Uhrík si verí, podľa neho prichádzajú do úvahy aj predčasné voľby. "Keď budú, prevalcujeme to iným spôsobom. V parlamente budeme predkladať návrhy zákonov, budeme sledovať, ako hlasujú strany a potom to budeme zverejňovať, aby ľudia videli, koho si zvolili," zaznelo z jeho úst. 

12:27 "Neberme SNS ako vyvrheľa, Andrej Danko sa stranu snaží viesť nekonfliktne," vyhlásil Richard Sulík, čím jasne naznačil možnú budúcu spoluprácu s národniarmi. 

12:23 Procházka dnes do štúdia RTVS ako jediný zo zástupcov strán prišiel bez saka a opäť si neodpustil svoje povestné vyhrnuté rukávy na bielej košeli. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: RTVS)

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: RTVS)

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: RTVS)

12:20 Sulík hovorí, že po voľbách, v ktorých si boli všetci konkurentmi, hrubú čiaru, a začať sa snažiť nachádzať možné prieniky spolupráce. "Neriešme halušky z minulosti a sústreďme sa na prítomnosť berúc do úvahy výsledky volieb," poznamenal pre RTVS. 

12:16 Predseda parlamentu Peter Pellegrini zatiaľ nechce hovoriť o možnej úradníckej vláde. 

12:15 "Je prítomné sklamanie, pretože výsledky sú pod našimi očakávaniami. Vo voľbách sme neuspeli," vyhlásil Radoslav Procházka zo #Sieť. 

12:11 Béla Bugár jasne vylúčil spoluprácu s SNS. Pripustil, že Most-Híd mohol stratiť percentá aj kvôli tomu, že sa jasne nevymedzil voči Smeru. 

12:08 "My sme konzistentní. Sme pravicová strana, takže podporíme pravicu," uviedol Boris Kollár z hnutia Sme rodina. 

12:05 Milan Uhrík zo ĽSNS pre RTVS povedal, že takýto výsledok očakávali, napriek predvolebným prieskumom, ktoré hovorili niečo iné. "Strany sa vyhraňujú voči nám, je to vzájomné, my sa vyhraňujeme proti nim. V parlamente sa pokúsime presadiť náš program a naše ciele. Budeme sledovať, ako sa zachovajú ostatné strany," doplnil. 

12:04 Andrej Danko z SNS nechce špekulovať o prípadnej spolupráci s nejakou stranou. Najprv musí získať mandát od vlastnej strany. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: TASR)

12:03 Matovič vylučuje povolebnú ani žiadnu inú spoluprácu so stranou Smer a Ľudová strana Naše Slovensko. 

12:00 Podľa Sulíka môžeme očakávať ľavicovú aj pravicovú vládu. 

Richard Sulík
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

11:57 "Očakávali sme lepší výsledok o tri až päť percent," priznal podpredseda Smeru Peter Pellegrini. I tak sa ale Smer pokúsi zostaviť vládu vo forme minimálne trojkoalície, uviedol pre RTVS. 

11:52 Predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárányi odovzdá predsedovi Národnej rady SR Petrovi Pellegrinimu zápisnicu o výsledkoch volieb v pondelok 7. marca o 13.00 hod. 

11:42 Tlačová konferencia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán o výsledkoch parlamentných volieb sa uskutoční dnes o 19.00 h v priestoroch Ministerstva vnútra SR na Drieňovej 22 v Bratislave. To znamená, že oficiálne výsledky volieb sa skôr ako o siedmej hodine večer nedozvieme. 

11:35 Politológ Ján Baránek označil výsledky volieb za katastrofu kresťanskej demokracie na Slovensku. "Tri takéto strany, KDH, SDKÚ-DS i #Sieť, vo voľbách prepadli, takže na tejto strane politického spektra sa bude musieť niečo udiať," upozornil. 

11:31 Kotlebovci reagujú na volebný úspech. Ďakujú Bohu a voličom a začínajú boj za oslobodenie Slovenska. 

Marián Kotleba
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

11:28 Európa je z výsledku slovenských volieb zhrozená. 

11:25 Martin Dubeci, ktorý kandidoval za stranu Most-Híd, o voľbách. 

11:16  Na margo výsledku volieb sa vyjadril aj majiteľ spoločnosti RegioJet, Radim Jančura. "Výrazne nižší počet hlasov pre SMER-SD Róberta Fica je určite veľkým prekvapením. Výsledky volieb jednoznačne dokazujú, že si Slováci prajú zmenu. Svoj hlas dali vo veľkej miere aj pravicovým stranám, ktoré jasne podporili boj proti korupcií a férové zadávanie verejných zákaziek. To by malo priniesť financie na zlepšenie stavu slovenského zdravotníctva a školstva, ktoré nie sú v dobrom stave."

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: topky)

11:10 Je to druhý najhorší spôsob, akým sa mohli skončiť voľby, skonštatoval politológ. 

11:03 "Predsedníctvo KDH je pripravené vyvodiť osobnú zodpovednosť . Chceme ponúknuť svoje funkcie na najbližšom rokovaní rady a následne mimoriadneho snemu KDH. Na 19. marca zvolám radu tak, aby sme sa mohli čo najskôr zaoberať touto situáciou. Naším cieľom je vrátiť KDH do parlamentu, patrí tam," vyhlásil predseda Ján Figeľ na tlačovej konferencii.

10:53 Takto sa vyjadrujú svetové médiá na adresu výsledku slovenských volieb. 

10:51 Richard Sulík vylúčil spoluprácu s dvoma stranami - Smerom a Ľudovou stranou Naše Slovensko. So Smerom kvôli korupčným kauzám, a preto, že je to ľavicová pomýlená ideológia. S Kotlebom z dôvodu zásadných rozdielov v hodnotových postojoch. Spoluprácu si naopak vie predstaviť s ostatnými stranami, ktoré sa dostali do parlamentu, čiže aj s SNS a Kollárom. 

10:44 Bugár nevylučuje predčasné voľby vzhľadom na to, ako dopadli tie včerajšie. "Predčasné voľby nemôžete vylúčiť. Povedzte, ako sa dá z tohto zoskupenia zostaviť proeurópska stabilná pravicová vláda?"," vyhlásil. Zároveň kritizuje médiá a politické strany za to, že riešili pred voľbami kto s kým pôjde a nie program. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

10:41 "Do parlamentu sa dostalo až jedenásť predsedov strán. To nie je normálne," vyhlásil Béla Bugár na tlačovej konferencii. 

10:31 Do parlamentu sa nedostala trojica najradikálnejších kandidátov Kotlebovej strany - bývalý mestský policajt Marián Mišún, spevák neonacistickej kapely Krátky proces Rastislav Rogel, ani Marián Magát zo Vzdoru Kysuce, známy velebením Hitlera. Na kandidátke hnutia Sme rodina zas neuspel Oskar Dobrovodský. 

10:30 Šéfredaktor českého týždenníka Respekt na adresu Slovenského štatistického úradu. 

10:25 Podľa najnovších informácií volebnej komisie sa dnes 100-percentné sčítanie hlasov nedosiahne, pretože v piešťanskom okrese sa nepodarilo overiť zápisnicu. Oficiálne výsledky zverejnené budú, ale zrejme až o 19:00 hodine. 

10:15 Predseda Mostu-Híd Béla Bugár v diskusnej relácii televízie TA3 uviedol, že ich strana nepôjde do vlády so SNS. Zároveň dodal, že bez národniarov sa vláda nedá zostaviť, iba ak by sa niekto rozhodol pre koalíciu s Kotlebovou Ľudovou stranou - Naše Slovensko. Vyzerá to teda na pat, uviedol Bugár. Šéf Mostu je pripravený zúčastniť sa na povolebných rokovaniach, ale podľa neho z nich "pevná vláda, ktorá bude vedieť kočírovať Slovensko v najťažšom období, nevznikne". Je to zodpovednosť Smeru-SD, ale aj Sulíka a Matoviča, lebo viedli kampaň tak, že oslabili pravicové spektrum, dodal. "Pravica oslabila, výsledkom hádok sú antibruselské a radikálne strany," dodal. Bugár zároveň uviedol, že výsledok strany zhodnotí predsedníctvo strany. Sú ale skoro identické ako výsledky spred štyroch rokov, doplnil.

Béla Bugár
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

10:11 Robert Fico si vie predstaviť, že si prípadných koaličných partnerov bude vyberať z piatich strán. 

10:03 http://www.topky.sk/vysledky-voliebSledujte s nami, už sa blížime k 100 percentám. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: topky)

10:00 V Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) vyhrala voľby do Národnej rady SR strana Smer-SD. Podľa neoficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, strana získala v PSK 32,99% hlasov. Podľa týchto výsledkov z východu republiky by sa do parlamentu dostala aj strana KDH, tá tu získala viac ako 9% hlasov. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: Boris Dzurnák)

9:55 Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zagratuloval Robertovi Ficovi k víťazstvu v parlamentných voľbách. Za celkom výnimočné v moderných slovenských dejinách označil to, že Smer-SD zvíťazil štvrtýkrát po sebe. Ako ďalej český premiér uviedol na svojom facebookovom profile, Ficovi praje veľa síl, šťastia, ale tiež zodpovedných partnerov v povolebnom vyjednávaní. Sobotka v statuse pripustil, že vzhľadom na veľké stranícke roztrieštenie nového slovenského parlamentu nebudú rokovania o novej vláde vôbec jednoduché. "Prial by som preto Slovensku, aby malo čo najskôr silnú a stabilnú vládu, s ktorou budeme môcť aj naďalej tesne spolupracovať ako najbližší sused i partner v EÚ a Visegrádskej štvorke," píše Sobotka. Práve ČR momentálne V4 predsedá. Sobotka tiež pripomenul, že nová slovenská vláda bude od polovice roka predsedať Rade EÚ a ČR je pripravená Slovensko v jeho predsedníckej úlohe významne podporovať.

9:52 Smer pri zostavovaní vlády nebude uvažovať o experimentoch, tvrdí Robert Fico

Smer pri zostavovaní vlády nebude uvažovať o experimentoch, tvrdí R. Fico

9:38 Predseda SNS Dandrej Danko vyhlásil, že jeho strana sa nechce za každú cenu uchádzať o spoluprácu so Smerom. 

9:25 Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa nezaoberá myšlienkou, aká vláda bude po voľbách najvhodnejším partnerom pre diskusiu o potrebe zmeny financovania finančne podvyživenej hlavného mesta SR. Pre spravodajskú televíziu Tablet.TV Nesrovnal uviedol, že sa v tomto kontexte možnými výsledkami parlamentných volieb nezaoberá."Nech bude vláda akákoľvek, vždy budem u nej presadzovať záujmy Bratislavy," zdôraznil Nesrovnal.

9:14 V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) vyhrala voľby do Národnej rady SR strana Smer–SD. Podľa neoficiálnych výsledkov je to 35,53% hlasov. V porovnaní s parlamentnými voľbami v roku 2012, kedy Smer-SD získal v TSK 55,25% hlasov, stratila vládna strana takmer 20 percent voličov.

9:00 Danielovi Lipšicovi sa podarilo prekrúžkovať a zasadne tak do parlamentu za stranu OĽaNO. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

8:50 Štátna volebná komisia odhaduje konečné vyhlásenie výsledkov na 13:00. 

8:30 Prezident SR Andrej Kiska zrušil dnešný plánovaný program v Jasnej a pricestuje do Bratislavy. 

8:02 Smer-SD vyhral po štvrtý raz parlamentné voľby, a preto mu podľa jeho predsedu Roberta Fica vzniká povinnosť pokúsiť sa zostaviť zmysluplnú a stabilnú vládu. Vyhlásil to dnes ráno po sčítaní vyše 86 percent hlasov, na základe ktorých mala jeho strana takmer 28,8 percenta. Podľa Fica zostavovanie nového kabinetu nebude ľahké, pričom bude trvať dlhšie ako obyčajne.

Robert Fico
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

7:46 Prezident SR Andrej Kiska poverí zostavením vlády víťaza volieb, a to bude bez diskusie strana Smer-SD. Vyhlásil to dnes predseda SaS Richard Sulík s tým, že ak vládu Robert Fico (Smer-SD) zostaví, tak je vybavené, ale ak nie, tak nastupuje SaS.

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

7:30 Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka je z predbežných neoficiálnych dát Štatistického úradu (ŠÚ) SR sklamaný. Priznal, že jeden z faktorov, ktoré mohli ovplyvniť výsledok strany, bola jeho nedostatočná vyhranenosť voči strane Smer-SD.

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

"Som však vďačný za každý jeden hlas, ktorý sme dostali," povedal na krátkom brífingu. Vyjadrenie dal médiám v čase, keď bolo sčítaných vyše 42 percent okrskov, strana mala vtedy vyše 5,40 percenta hlasov.

7:22 Výsledok pod osem percent nebude pre Most-Híd dobrý. Strana to vyhodnotí. Povedal to dnes nadránom po sčítaní vyše 50 percent okrskov predseda Mosta-Híd Béla Bugár. "Očakávali sme výsledok blízky dvojcifernému číslu. Výsledok pod osem percent nebude dobrý a budeme to musieť vyhodnotiť," uviedol Bugár. Nepovedal, či v prípade zlého výsledku odstúpi. 

Bugár: Výsledok pod osem percent nebude dobrý, vyhodnotíme to

7:10 Dnes sa v skorých ranných hodinách vyjadril k výsledkom predbežných parlamentných volieb aj líder Strany maďarskej komunity (SMK) József Berényi. Maďarská menšina v týchto voľbách podľa Berényiho prehrala. Zdôraznil, že finálny výsledok síce ešte nie je známy, ale v čase konania tlačovej besedy strana prekročila povinných päť percent na vstup do parlamentu.

6:52 Slovenská národná strana (SNS) tu nie je pripravená pre akúkoľvek politickú stranu. Má svoj program, ktorý bude chcieť presadiť. Nechceme isť do vlády s cieľom, aby sme disponovali niektorými ministerstvami. Povedal na dnešnom brífingu predseda SNS Andrej Danko, ktorý tvrdí, že sa jeho strana nechce za každú cenu uchádzať o spoluprácu so Smerom-SD. Podľa Danka je veľa vecí, ktoré si jeho strana nemala možnosť so stranou Smer-SD vydiskutovať.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

Rúhal by som sa Bohu, keby som sa z výsledku v parlamentných voľbách netešil. Po sčítaní viac ako 57 percent hlasov to dnes o 3.30 h nadránom povedal predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. SNS mala v tom čase priebežný neoficiálny výsledkov okolo 8,85 percenta.

Predseda SNS Danko: Nehráme sa na politickú stranu

6:40 Situácia vyzerá napätá a vážna. Prvýkrát Slovensko zažije, že bude mať v parlamente fašistov, čo núti všetky ostatné politické strany, aby sa správali zodpovedne. Vyhlásil to dnes líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Po spočítaní takmer tretiny okrskov sa poďakoval voličom za hlasy. 

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

6:26 Slovensku hrozí pri jeho predsedníctve v Rade Európskej únie hanba, ak sa skutočne do parlamentu dostanú strany Mariana Kotlebu a Borisa Kollára. Myslí si to František Šebej z Mosta-Híd.

6:20 Hnutie Sme rodina - Boris Kollár má protestný charakter. Povedal jeho líder Boris Kollár vo volebnej centrále. Spájanie s ideami Mariana Kotlebu však odmietol. "Extrémizmus mi je proti srsti. My sme prišli do volieb s tým, že chceme zmeniť tento systém. Ale tento systém nechceme zmeniť na radikalizmus,“ zdôraznil Kollár.

ONLINE Prvé špekulácie o
Zobraziť galériu (23)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Voľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu