Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matovič pozná dôvod Ficových útokov: Je to pomsta za jeho polonahú sexi asistentku!

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič dnes vyhlásil, že kauza jeho účtovníctva je pomstou za zverejnenie fotiek polonahej premiérovej asistentky Márie Troškovej. Povedal to v dnešnej predvolebnej diskusii televízie Markíza.

Otázky na Matoviča sa klasicky venovali hlavne kauze údajného tunelovania jeho firmy. Okrem často omieľaných vysvetlení však prišlo od Matoviča prekvapenie. Zverejnené účtovníctvo má byť podľa neho premiérova osobná pomsta.

Na otázku moderátora, či si po vyhláseniach o tajných premiérových účtoch na Belize o útoky nekoledoval, Matovič vyhlásil: "Čo som počul z prostredia blízkeho Ficovi, to bola odplata za tú slečnu sexi asistentku, ktorú má na úrade vlády." Líder OĽaNO vtedy označil Troškovú za obhajkyňu maséra Kostku a jej obnažené fotky poslal na Úrad vlády. "Dovolil som si podľa Fica nehoráznosť a ukázal som fotografie, kde bola celá obnažená,"  povedal Líder OĽaNO. Fica to malo osobne veľmi nahnevať.

Diskutovali Frešo, Berényi, Kollár Matovič a Sulík

V diskusii okrem Matoviča učinkovali aj Pavol Frešo, Boris Kollár, Richard Sulík a József Berényi. Uľahčiť život strednej vrstve, zastaviť asimiláciu Maďarov, zmeniť systém, ekonomické reformy či zastaviť rozkrádanie Slovenska boli témy, ku ktorým sa v rámci dnešnej predvolebnej diskusie televízie Markíza vyjadrovali lídri politických strán SDKÚ-DS, SMK, Sme rodina – Boris Kollár, SaS a OĽaNO–NOVA.

"Hlas pre SDKÚ–DS je za to, aby sme tu mali vládu bez Fica, zároveň za to, aby sa vrátila rovná daň, deväťpercentný odvod do druhého piliera, uľahčilo sa strednej vrstve a podnikateľom," povedal okrem iného predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Podľa neho o čo silnejšia bude strana SDKÚ-DS, o to je väčšia šanca, že na Slovensku budú ľudia žiť bez plota a Fica.

Predseda SMK József Berényi zase upozornil, že SMK je obnovenou stranou a medzi prvými tridsiatimi kandidátmi sú len štyria, ktorí boli poslancami resp. v exekutíve. "Našou najväčšou snahou je pomôcť chudobnejším, slabším a zastaviť asimiláciu Maďarov na Slovensku. Ďalej by sme chceli umožniť vznik pravicovej vlády, chceli by sme byť veľmi stabilizujúcou stranou v rámci pravicovej vlády," uviedol.

Predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič tvrdil, že sa nedokáže viac pozerať na to, že Ficovi kamaráti tu nejako zázračne bohatnú a ľuďom Robert Fico podhadzuje omrvinky. "Mladí odchádzajú do zahraničia a doma nechávajú opustených rodičov. Nechceme žiť v štáte, kde premiér zastrašuje statočných učiteľov, sestričky alebo biskupa. Ak ľudia zostanú doma, nič sa nezmení," uzavrel.

Podľa Borisa Kollára, šéfa strany Sme rodina – Boris Kollár, na Slovensko chcú priniesť hlavne zmenu systému, ktorý tu existuje už 20 rokov. "Sponzor, oligarcha si nájde nejakého politika alebo politik si nájde nejakého sponzora, a potom koná hlavne v prospech týchto sponzorov a nie v prospech ľudí, ktorí ho volia," skonštatoval. Ľudia podľa neho očakávajú, aby do politiky prišli na nikom nezávislí ľudia, a preto si kampaň hradia zo svojich peňazí.

Predseda SaS Richard Sulík pripomenul, že na Slovensku sme zažili časy, kedy ľudia odtiaľto utekali, aby ich deti mali lepšiu budúcnosť. Chce spraviť všetko pre to, aby jeho deti mali lepšiu budúcnosť tu na Slovensku a nie v zahraničí. "Budeme bojovať za ekonomické reformy, máme najlepší program Agendu 2020 a na tieto reformy sme práve my najlepšie pripravení," zdôraznil.

Voľby do Národnej rady SR sa uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Volebná kampaň sa končí volebným moratóriom, 48 hodín pred dňom konania volieb (3. marca 2016).

Viac o téme: Robert FicoIgor MatovičMária Trošková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu