Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík vylúčil zo spolupráce po voľbách Smer a priznal, kto by mohol nahradiť Fica na poste premiéra

Predseda strany SaS Richard Sulík
Predseda strany SaS Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šéf SaS Richard Sulík si vie v pozícii premiéra predstaviť aj Radoslava Procházku (#Sieť), ktorý sa netají tým, že má záujem otvárať premiérske témy. Sulík hovorí o prípade, v ktorom by sa naskytla po voľbách príležitosť vytvoriť pravicovú vládu.

"Som za to, aby v prípadnej pravicovej koalícii postavila premiéra najsilnejšia strana. Ak by ňou bola (#Sieť) na čele s Procházkom, tak úplne bez problémov. Premiérsky post patrí šéfovi najsilnejšej strany," povedal dnes Sulík v diskusnej relácii TA3 V politike. Do termínu volieb musia podľa neho stredopravé strany urobiť všetko pre to, aby sa takáto možnosť naskytla. Smer-SD zo spolupráce po voľbách vylúčil.

"Nevidel som jediný prieskum, ktorý by hovoril o možnosti zostaviť pravicovú vládu z dvoch, troch či štyroch stredopravých strán. Rozprávame sa tu o hypotetickom variante," povedal Daniel Krajcer, člen výkonnej rady mimoparlamentnej strany SKOK. Okrem iného si myslí, že je tu niekoľko strán, ktoré jasne spoluprácu so Smerom-SD nevylúčili. "My sme, naopak, jasne povedali, že máme záujem rokovať s víťazom volieb, pretože chceme presadiť náš program," informoval Krajcer.

Sulík si tiež v prípade niektorých stredopravých strán nie je istý, či budú, alebo nebudú spolupracovať so Smerom-SD. "Ak nebude možnosť vzniku pravicovej vlády, tak sa niektorí budú pretekať o koalíciu so Smerom-SD," zdôraznil. Zároveň si však myslí, že ak by bolo možné zostaviť pravicovú vládu, budú sa báť ísť do koalície so Smerom-SD.

Viac o téme: SaSRichard SulíkRadoslav Procházka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu