Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matovič vytočený Ficovými obvineniami z tunelovania firmy: Klamstvá od zlodeja, kričí na tlačovke!

Igor Matovič verzus Robert Fico
Igor Matovič verzus Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hádka medzi Robertom Ficom a Igorom Matovičom pokračuje. Po tom, čo premiér obvinil Matoviča z podvodu, líder Oľano mu vrátil úder. Ukázal na kamere dôkaz, ktorý ho usvedčuje z klamstva.

Podľa Matoviča mali Smeráci tieto informácie, ktoré ho majú usvedčovať z podvodov, už pred 6 rokmi. Pustil záznam z parlamentu, kedy sa týmito obvineniami oháňala Renáta Zmajkovičová. "Robert Fico tvrdí, že som daňový podvodník. Je premiér, vie o tom šesť rokov, má to v šuplíku a až po tejto dobe urobí bombastickú tlačovku, že to musí zverejniť vo verejnom záujme," poznamenal.Na dnešnej tlačovej besede Matovič povedal, že už viacerí členovia Smeru ho varovali, aby si nevyskakoval. Narážal tým na obvinenia Fica. Preto sa pýta, prečo to Robert Fico vytiahol až teraz? „Predkladá a dehonestuje politického protivníka. Zneužíva svoju politickú moc,“ vyhlásil Matovič.

Dôkazy predloží až na budúci týždeň

O dokumentoch, ktoré predložil Fico, povedal Matovič, že sú „pravdivé a nie je na nich nič vymyslené“. Má rozhodnutie, ktoré tvrdí, že tam neprišlo k žiadnemu podvodu. Aj doklady k prevezenému stroju má riadne zdokladované, tvrdí líder Oľano. „Budúci týždeň predložím všetky daňové doklady, ktoré sa týkajú daní. Nemám s tým problém. Dokážem, že živnostník Igor Matovič platil najväčšie dane v celom Trnavskom kraji.O jeho nevine majú svedčiť aj daňove kontroly "Mal som vo firme v roku 2008 daňovú kontrolu, ktorá prebiehala asi tri roky. Mám rozhodnutie ministerstva financií pod vedením Jána Počiatka (Smer-SD) aj Daňového riaditeľstva SR, že to bolo v súlade so zákonom, že neprišlo k žiadnemu kráteniu dane a zaplatil som všetky dane," tvrdí Matovič.

Fico klame ako Mečiar

Róbert Fico z neho spravil neprávom zlodeja. „Bohorovne klame, či v tomto prípade alebo každom inom. Je schopný využívať lož ako svoju pracovnú metódu. Jeho voliči to podľa mňa nepostrehnú a tým ich ponižuje, tak ako ponižuje sestričky či v poslednom čase aj biskupa. Zneužíva politickú moc na diskreditáciu politického súpera,“ vyhlásil Matovič.

Jeho obvinenia označil za verejnú chybu, ktorej sa dopúšťa v čase, keď mu klesajú percentá. Zároveň ho prirovnal k Mečiarovi.

Nič som nevytuneloval, vysveľoval Matovič

Líder Oľano odmieta aj tvrdenie premiéra, že zo svojej firmy vytuneloval 122 miliónov Sk. "Tie peniaze na účte mojej živnosti boli všetky zdanené. To nie je tunelovanie. Na budúci týždeň predložím všetky doklady k tomu, ako som platil dane ako živnostník. Nemám s tým najmenší problém a dokážem, že živnostník Igor Matovič platil najväčšie dane v celom Trnavskom kraji. To je čestné podnikanie," zdôraznil.

Matovič ďalej vysvetlil, že s kupujúcim mal v roku 2008 uzavretú zmluvu o budúcej zmluve, že mu svoju živnosť predá hneď, ako skončí jej činnosť. "Medzičasom prišla daňová kontrola, ktorá tam bola už asi dva a pol roka. Kupujúci nechcel ďalej čakať, lebo hodnota pohľadávok klesala. Tak som mu to predal aj s upozornením, že prebieha daňová kontrola. A keď predávate firmu, ktorá má na účte 121 miliónov Sk, nebudeme ju predávať za jeden milión. Návrh kupujúceho bol milión Sk, k tomu sa prirátalo 121 miliónov Sk na účte," vysvetľoval opozičný poslanec. Spomenutý milión údajne dodnes nedostal.

Igor Matovič podľa svojich slov kupujúceho zaviazal, aby zachoval všetky doklady, ten ich napriek tomu dal podľa svojich slov do zberu. "Ale ak by Fico vedel, že je tam nejaký problém, už by to dávno riešil," myslí si. To, že Matovič po dvoch mesiacoch od predaja živnosti od zmluvy odstúpil, si podľa svojich slov nepamätá, ale nepovažuje to za podstatnú vec z hľadiska obvinenia z daňového podvodu, ktoré vzniesol Fico.

Matovič sa sám usvedčil, tvrdí Fico

Líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič dnes potvrdil pravosť dôkazov predložených predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-SD). Týmto priznal fiktívnu operáciu, ktorou v roku 2008, deň pred daňovou kontrolou previedol svoju firmu na bieleho koňa s jediným cieľom - zbaviť sa účtovníctva. Uviedla to hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová.

"Sám seba usvedčil v priamom prenose, že je podvodník. Obhajoval sa dokumentmi z daňových kontrol, ktoré vraj majú vyvrátiť podozrenia voči jeho osobe. Predseda vlády SR už na nasledujúcej tlačovej besede ukáže, ako si Igor Matovič tieto dokumenty vybavil," avizovala v reakcii na tlačovú konferenciu Matoviča, na ktorej opozičný poslanec reagoval na obvinenie premiéra z daňového podvodu.

Lipšic v tom má jasno: Fico klame, zostávam s Matovičom

Opozičný poslanec Daniel Lipšic ostáva na kandidátke OĽaNO-NOVA aj potom, ako šéfa Obyčajných Igora Matoviča obvinil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) z daňového podvodu. Matovič dnes obvinenia poprel a podľa Lipšica sa celý prípad odkryl.

"Robert Fico zneužíva moc a vracia sa do obdobia mečiarizmu. Aj on nachádzal rôzne dokumenty a povesti na stoloch. Robert Fico sa bojí a ja mu odkazujem, že si nás ani nekúpi, ani nezastraší. Takéto metódy nech skúša na tých, ktorí sú viac ľakavejší," odkázal Lipšic.

Podľa svojich slov o prípade z roku 2008 s Matovičom pred dneškom nehovoril. "Ja mu nerozprávam o svojich právnych kauzách z minulosti a nerozprávame sa ani o jeho podnikateľskej minulosti," uzavrel.

Viac o téme: VoľbyRobert FicoIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu