Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík chcel pretiahnuť voličov, vypomstilo sa mu to: Politickí rivali ho zničili pár vetami

Babitzovú výzva Sulíka nezaujala. Zobraziť galériu (3)
Babitzovú výzva Sulíka nezaujala. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Boj o pravicového voliča sa stupňuje. Najnovšie vyzval Richard Sulík opozičné strany, ktorým hrozí, že neprekročia hranicu, aby volili jeho stranu. Lídri opozičných strán však jeho výzvu zmietli zo stola. Eva Babitzová mu na túto výzvu odpovedala po svojom. Pripomenula mu jeho hriech z čias Radičovej vlády.

Predseda SAS predvčerom napísal na Facebook výzvu, v ktorej požiadal voličov menších opozičných strán, aby v parlamentných voľbách zahlasovali za neho. "Viem, že sta ze slobodu, reformy a proti Ficovi. Podľa posledného prieskumu získa každá z vami preferovaných strán menej než polovicu toho, čo potrebuje na vstup do parlamentu, avšak spolu je to 6,5%," vyzval predseda liberálov. Voliči SDKÚ, Šance, Tipu a SKOK!u by mali dať hlas radšej SAS. O to, že nemusia pri hlasovaní škrípať zubami, svedčí Sulíkov sľub, že bude robiř reformy a určite nepôjde s Ficom do vlády.

Sulík chcel pretiahnuť voličov,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Na jeho výzvu zareagovala predsedkyňa strany Šanca Eva Babitzová. Avšak zrejme inak, ako si Sulík predstavoval. Jeho iniciatívu označila za drzosť a pripomenula mu, že jeho strana nechala padnúť Radičovej vládu. "Od človeka, ktorý "nechal prepadnúť" celú jednu vládu (1 118 622 hlasov) je to pomerne veľká drzosť," napísala deň po Sulíkovom statuse Babitzová.

Sulík chcel pretiahnuť voličov,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Zatiaľ sa však liberálom nechystá pridať nikto. Rovnako ako Babitzová zareagovala aj strana Tip, ktorá taktiež Sulíkovi pripomenula pád vlády. Zbrane v boji o voliča neskladajú ani Frešovci. "Richard, neprepadaj panike a zúfalstvu. Čo budeš hovoriť, keď prepadnú hlasy SAS? Obidve strany potrebujú čo najviac hlasov, nie jedna na úkor druhej. Pádom vlády, ktorý si zapríčinil, si umožnil zabetónovanie Roberta Fica vo vedení krajiny a podpísal si sa pod úpadok zdravotníctva a školstva. Skús to teraz napraviť, ale dôveryhodne," zareagoval pre Topky predseda SDKÚ Pavol Frešo.

Rovnako ani liberáli zo strany SKOK! neprivítali ponuku Richarda Sulíka. "Zdá sa, že Richard Sulík sa stal najlepším Dzurindovým žiakom, ktorý rovnako vždy pred voľbami strašil voličov prepadnutými hlasmi nových strán. Strana, ktorá si vo voľbách verí, predsa nepotrebuje žobrať o hlasy konkurencie. Je to nedôstojné," povedal pre Topky Juraj Miškov.

Iniciatíva europoslanca prišla v čase, keď posledný prieskum agentúry Focus nameral viacerým opozičným stranám hraničné hodnoty. OĽaNO-NOVA, SaS a SMK oscilujú okolo 5 percentnej hranice zvoliteľnosti. S blížiacimi sa voľbami môžeme očakávať, že napätie bude iba stúpať.

Viac o téme: Richard SulíkEva BabitzováVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu