Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hádka okolo prieskumov sa zvrhla: Do Galka sa obul aj Flašík, nadávky najhrubšieho zrna!

Fedor Flašík sa obul do Ľubomíra Galka. Zobraziť galériu (5)
Fedor Flašík sa obul do Ľubomíra Galka. (Zdroj: SITA, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nedával si servítku pred ústa. Po tom, čo sme informovali o drsnej výmene názorov medzi Ľubomírom Galkom a známym politológom, sa do sporu zapojila už aj slovenská celebrita Fedor Flašík. Tomu sa nepáčili obvinenia Galka z manipulácie prieskumov a tak sa do neho pustil. Toto mu odkázal!

Hádka o prieskumoch verejnej mienky, o ktorej sme informovali v stredu, nabrala na obrátkach. Na socálnej sieti ju začala rozoberať aj kandidátka do parlamentu za stranu SAS Monika Kozelová. Podľa nej si prieskumy kúpi ten, kto má peniaze. Do debaty sa zapojil dokonca aj bývalý kandidát na prezidenta Jozef Behýl.

Opačný názor na spor politológa agentúry Polis Jána Baránka a Ľubomíra Galka má však Fedor Flašík. Ani tomu nedalo, aby sa k pálčivej predvolebnej téme nevyjadril. Manžel europoslankyne Moniky Beňovej Flašíkovej si myslí, že Galko sa mýli a odkázal mu "Monika, to je ko*otina, čo splieta Galko." Vzápätí mu Kozelová odvetila, že svojho kolegu zo strany "nerieši".

Hádka okolo prieskumov sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Galka komentár Flašíka nechal chladným, za všetkým, čo v blogu napísal, si stojí. "V zásade na reakciu pána Flašíka nehovorím nič, neviem, aké má vedomosti z problematiky robenia prieskumov a zároveň má právo na svoj, aj keď čiastočne expresívne vyjadrený, názor. Za všetkým, čo je uvedené v mojom blogu si stojím. Ja sa prieskumom venujem už viac ako tri roky a všetky tvrdenia v článku mám podložené faktami," zareagoval pre Topky exminister.

Celý spor sa začal pred pár dňami blogom exministra obrany, v ktorom napadol prieskumnú agentúry MVK a Polis z toho, že manipulujú prieskumy a nie sú zastrešené oficiálnou asociáciou výskumných agentúr. Strane SAS totiž tečie do topánok a hrozí, že neprekročí 5 percentnú hranicu a agentúry Polis aj MVK liberálov v posledných prieskumoch poslali mimo parlament.

Na obvinenia mu rozčúlený politológ Ján Baránek z Polisu rázne odpovedal. "Nadobudol som vážnu obavu, že trpíte nejakou formou obsedantno-kompulzívnej poruchy, vo vašom prípade zrejme prevažuje obsedantná zložka. Preto by som od vás chcel, podobne ako vy odo mňa, dôkaz. V tomto prípade potvrdenie od odborníka, najlepšie psychiatra, že ste spôsobilý pre výkon verejnej funkcie, resp. pre výkon funkcie poslanca NR SR," napísal Baránek.

Hádka okolo prieskumov sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

 

Následne si pod blogom vymenili ešte zopár tvrdých odkazov. Baránek vyčítal Galkovi to, že bojoval proti korupcii v čase, keď on ešte nosil plienky. A dokonca aj to, že spolu s Antonom Srholcom a Jánom Budajom ich komunisti krivo obvinili. Na to mu Galko odpísal, že jeho agentúre aj tak neverí a že by sa mal pridať do asociácie výskumných agentúr.

Viac o téme: OdkazyPrieskumyĽubomír GalkoFedor Flašík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu