Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Šokujúci prípad z Talianska: Desiatky mladých migrantiek mali brutálne zneužiť a zabiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

RÍM - Talianski prokurátori prešetrujú úmrtia 26 Nigérijčaniek, ktorých telá v nedeľu priviezli do prístavného mesta Salerno s ďalšími 375 migrantmi. Ako informuje spravodajský portál BBC, existuje podozrenie, že ženy sexuálne zneužili a zabili počas toho, ako sa snažili dostať cez Stredozemné more. Vyšetrovatelia momentálne v Salerne vypočúvajú piatich migrantov.

Migrantov priviezla do Salerna španielska vojnová loď Cantabria po početných záchranných akciách. Zo zosnulých žien, z ktorých väčšina bola vo veku 14 - 18 rokov, bolo 23 na gumenom člne s ďalšími 64 osobami. Väčšina z preživších pochádzala z oblasti subsaharskej Afriky, z Nigérie, Senegalu, Ghany, Gambie a Sudánu, píše denník La Republica. Medzi nimi sa nachádzalo 90 žien, z toho osem tehotných, a 52 detí.

Podľa humanitárnej organizácie L'Abbraccio, migranti zaplatia prevádzačom zhruba šesťtisíc dolárov na osobu (v prepočte vyše päťtisíc eur), aby sa mohli dostať do Talianska. Mnoho z nich tvrdí, že počas cesty do Európy čelia zo strany prevádzačských gangov násiliu vrátane mučenia a sexuálneho zneužívania. Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) prišlo zo severnej Afriky 150 982 migrantov, z toho 111 552, čo je takmer 75 percent, prišlo do Talianska. Počas cesty do krajiny cez Stredozemné more zomrelo 2 639 osôb, uvádza IOM.

Viac o téme: TalianskoUtečenecká kríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu