Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Holandskí policajti zachránili 11 utečencov: Boli uväznení v mraziarenskom kamióne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Holandská polícia zachránila 11 utečencov z Iraku a Iránu, vrátane dvoch detí, pred zamrznutím v mraziarenskom kamióne. Informoval o tom dnes spravodajský server DutchNews.nl.

K záchrane migrantov došlo v nedeľu na diaľnici A67 v blízkosti mesta Bladel provincii Severné Brabantsko. Vodič kamióna si všimol, že ktosi vysunul bielu vlajku cez ventilačnú mriežku v nákladnej časti chladiarenského nákladného vozidla. Utečenci sedeli medzi škatuľami manga v zadnej časti vozidla.      

Zatiaľ nie je jasné, ako dlho sa skupina migrantov v automobile nachádzala a kde sa do vozidla dostala.Portugalský vodič vypovedal, že sa na cestu do Británie vydal spoločne so svojou manželkou v piatok a cez víkend prenocoval vo francúzskom meste Tours. Plomba na zadnej časti mraziarenského vozidla bola pritom neporušená.

Šofér po zistení, že sa ktosi nachádza vo vnútri kamiónu, zaparkoval na najbližšej čerpacej stanici a zavolal policajtov. Tí v aute objavili skupinu uzimených utečencov, ktorým bola následne poskytnutá lekárska pomoc. Po absolvovaní príslušných vyšetrení ich odovzdali imigračným úradom. Polícia vodiča a jeho manželku predviedla na výsluch. Neskôr ich však prepustila, keďže zatiaľ nič nenasvedčuje o tom, že by dvojica o utečencoch ukrytých vo vozidle vedela. 

Viac o téme: KamiónMigrantiHolandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu